Με ανατροπή ο Ατρόμητος 3-1 τη Λαμία – η βαθμολογία

2022/02/10 at 5:34 ΜΜ 10/02/2022 newsroomΤην πρώτη του νίκη μετά από περίπου 2 μήνες πήρε ο Ατρόμητος, καθώς κέρδισε 3-1 τη Λαμία σε εξ’ αναβολής παιχνίδι και ναι μεν παρέμεινε 13ος, όμως με αγώνα λιγότερο βρέθηκε στο «+4» από τον ουραγό Απόλλων Σμύρνης και παράλληλα είναι πια στο «-5» από τη ζώνη της απευθείας, χωρίς μπαράζ δηλαδή, παραμονής, έχοντας εκ νέου λιγότερα ματς από Ιωνικό και τη σημερινή (10/2) του αντίπαλο (13 έναντι 18).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Κιβρακίδη, Χατζηισαϊα, Μαυρομάτη, Τζοβάρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ερλινγκμαρκ, Χαρίση στον άξονα, τους Μπεντινέλι, Ροτάριου στα άκρα και τον Ναμπί πίσω από τον Κουλούρη.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Γκαραβέλη κάτω από τα γκολπόστ, τους Προβυδάκη, Τζανετόπουλο, Μαζουλουξή, Σαραμαντά στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκέντσογλου, Τζανδάρη στον άξονα, τους Καραμάνο, Ελευθεριάδη στα άκρα και τον Νούνιες που προωθημένο στα χαφ πίσω από τον φορ Βέλλιο.

Ο Ατρόμητος έδωσε χώρο
Με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση φάνηκε πως ο Ατρόμητος ήθελε να «δώσει» γήπεδο και να περιμένει στην «κόντρα», κάτι που αυτόματα έδωσε στη Λαμία την κατοχή. Μάλιστα το στυλ παιχνιδιού των Περιστεριωτών απέδωσε καρπούς μόλις στο 9′, όταν ο Κουλούρης βρήκε πεδίο, έπαιξε όμορφα/έξυπνα για τον Ροτάριου που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από το δοκάρι.

Δύσκολο γκολ ο Ελευθεριάδης και 0-1
Ο αγώνας ωστόσο μετά το 10λεπτο συνεχίστηκε σε σετ παιχνίδι και χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, μέχρι που η Λαμία άνοιξε το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία. Πιο συγκεκριμένα στο 26′ και σε στατική φάση του Προβυδάκη ο Μαζουλουξής έκανε την κεφαλιά, ο Γιαννιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά αλλά ο Ελευθεριάδης πήρε την κατοχή και πλάσαρε από πλάγια/δύσκολη θέση. Οι αμυντικοί του Ατρόμητου απομάκρυναν μεν όμως η μπάλα πέρασε τη γραμμή και τελικά το γκολ μέτρησε μέσω VAR.

Η Λαμία «περίμενε», οι Γκαραβέλης, Μαζουλουξής είπαν «όχι» σε Τζοβάρα, Ροτάριου
Υπό αυτές τις συνθήκες τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν και οι ρόλοι «αντιστράφηκαν», καθώς η Λαμία έδειχνε πλέον διατεθειμένη να «περιμένει» και να «χτυπήσει» στην κόντρα, ενώ ο Ατρόμητος θέλησε να βγει μπροστά. Ετσι το ματς παίζονταν ως επί το πλείστον στο μισό των φιλοξενουμένων και μέχρι την ανάπαυλα οι παίκτες του Κόουλμαν «φλέρταραν» δις με την ισοφάριση. Αρχικά λίγο μετά το 0-1, όταν σε στατική του φάση και αρχικό διώξιμο του Γκαραβέλη ο Τζοβάρας βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε, αλλά ο Μαζουλουξής έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Αργότερα (41′) ο Ροτάριου έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, καθώς απέφυγε τον Μαζουλουξή, πάτησε στα αντίπαλα καρέ και βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο 29χρονο γκολκίπερ, ο οποίος όμως τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Εκατέρωθεν αλλαγές, οι φιλοξενούμενοι «επηρεάστηκαν» από την απώλεια του Γκέντσογλου
Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου μισού υπήρξαν οι πρώτες «επεμβάσεις» από τους πάγκους. Για τους γηπεδούχους μπήκε ο Σπιριντόνοβιτς με σκοπό να «φρεσκάρουν» τη μεσοεπιθετική τους γραμμή, ενώ οι φιλοξενούμενοι «έχασαν» τον Γκέντσογλου με τραυματισμό κάτι που «έστειλε» τον Μπανγκουρά στα άκρα, τον Καραμάνο κοντά στον Βέλλιο και τον Νούνιες πίσω στο «8». Το «ντόμινο» που επέφερε η απώλεια του 32χρονου χαφ φαίνεται πως επηρέασε τη Λαμία που απώλεσε τη συνοχή της και ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά. Η κατοχή ήταν σε συντριπτικά επίπεδα για εκείνον, ο αγώνας παίζονταν στο επιθετικό του μισό και στο πρώτο 10λεπτπ «κέρδισε» αρκετές στατικές μπάλες (πάνω από 5). Ομως ο Γκαραβέλης ήταν σταθερότατος, τα στόπερ των φιλοξενουμένων δεν «έχασαν» εναέρια «μονομαχία» και οι γηπεδούχοι δεν δημιουργούσαν φάσεις. Μέχρι που φτάσαμε στο 57′. Τότε μετά από λάθος των φιλοξενουμένων ο Τζανετόπουλος ανέτρεψε τον Ροτάριου και καταλογίστηκε πέναλτι, το οποίο ο Κουλούρης μετέτρεψε σε γκολ. Ετσι έγινε το 1-1, οι Ατρόμητος πήρε ψυχολογία και έγινε το «αφεντικό» του ματς.

Εξαιρετικό γκολ από τον Κουλούρη και 2-1
Με την επανέναρξη μετά την ισοφάριση οι γηπεδούχοι έμειναν ψηλά, πίεζαν ο Γκαραβέλης αντέδρασε δις σωστά σε αντίστοιχα σουτ του Ναμπί και μόλις στο 65΄η Λαμία έκανε την πρώτη της τελική στο δεύτερο μισό (σουτ Μπανγκουρά). Στο 69′ με την είσοδο του Αλιμπεκ ο Ατρόμητος πήγε σε «καθαρό» 4-4-2 και λίγο αργότερα (70′) η ανωτερότητά τους μετουσιώθηκε σε «ουσία». Τότε οι Σπιριντόνοβιτς, Κουλούρης «βρέθηκαν» όμορφα σε κλειστό χώρο, ο Ελληνας φορ «υποδέχθηκε» την μπάλα μέσα στα αντίπαλα καρέ, γύρισε το σώμα του και με ένα πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ετσι οι Περιστεριώτες είχαν φτάσει στην ανατροπή.

H Bαθμολογία
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 53 (21 αγώνες)
2. Π.Α.Ο.Κ. 44 (21 αγώνες)
3. A.E.K. 39 (21 αγώνες)
4. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 33 (22 αγώνες)
5. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 32 (20 αγώνες)
6. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 30 (21 αγώνες)
7. ΑΡΗΣ 29 (21 αγώνες)
8. Ο.Φ.Η. 29 (21 αγώνες)
9. ΒΟΛΟΣ 28 (21 αγώνες)
10. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 21 (21 αγώνες)
11. ΛΑΜΙΑ 18 (20 αγώνες)
12. ΙΩΝΙΚΟΣ 18 (21 αγώνες)
13. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 13 (19 αγώνες)
14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 9 (20 αγώνες)
*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

Πηγή:www.gazzetta.gr