Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το…θράσος Μητσοτάκη

2022/03/09 at 10:28 ΠΜ 09/03/2022 newsroom”Από την πρώτη στιγμή της έκρηξης ανατιμήσεων στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ζητά έλεγχο των τιμών ρεύματος και ρύθμιση της αγοράς ενέργειας με αξιοποίηση της ΔΕΗ ώστε να σταματήσει η αισχροκέρδεια  και να επιβιώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εδώ και έξι μήνες, πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης το αρνείται και χλευάζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «παροδικό φαινόμενο», «ακατάσχετη παροχολογία» και «λεφτόδεντρα». ” Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτίθεται για άλλη μια φορά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το κύμα ακρίβειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι:

 

Θέλει απίστευτο θράσος να μιλά κατόπιν εορτής για πλαφόν στα κέρδη στην ενέργεια, μετά και την σχετική πρόταση της Κομισιόν στην κατεύθυνση που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που τόσο καιρό το αρνείται και έχει επιτρέψει το όργιο αισχροκέρδειας στα καρτέλ κάνοντας την Ελλάδα αρνητική πρωταθλήτρια Ευρώπης στη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος.

 

Ο κ. Μητσοτάκης ας σταματήσει να είναι ο πρωθυπουργός της δικαιολογίας. Επιτέλους ας αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να κάνει τα αυτονόητα, γιατί οι πολίτες και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση και αδυνατούν να πληρώσουν:

 

– Έλεγχος των κερδών και ρύθμιση της αγοράς ενέργειας με πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου.

– Άμεση μείωση του ΕΦΚ καυσίμων, όπως έχουν κάνει άλλες 18 χώρες της ΕΕ.

– Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να στηριχθούν νοικοκυριά και η αγορά.

– Άμεση μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής.