Αποκλειστικό: Στέντ έβαλε ο Κακλαμάνης

2022/06/30 at 2:56 ΜΜ 30/06/2022 newsroomΣύμφωνα με πληροφορίες του newsdesk, o Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής στην Α Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης υποβλήθηκε σε επέμβαση και τοποθέτησε στεντ.

Το stent είναι ένας μικροσκοπικός σωλήνας από τεχνητά υλικά που λειτουργεί ως ένα είδος ικριώματος με σκοπό να κρατήσει ανοιχτή μια αρτηρία που έχει αποφραγεί. Η τοποθέτηση stent αυξάνει την πιθανότητα να παραμείνει η αρτηρία σας ανοικτή ή μη αποφραγμένη μετά από μια διαδερμική αγγειοπλαστική στεφανιαίων αρτηριών (PCI).

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΟ;
Ένας λεπτός, εύκαμπτος κοίλος σωλήνας (καθετήρας) με ένα μικρό φουσκωτό μπαλόνι στην άκρη του εισχωρεί σε μια αρτηρία είτε μέσω της βουβωνικής χώρας είτε μέσω του βραχίονά σας και κατευθύνεται στην καρδιά σας με ακτινογραφική παρακολούθηση και καθοδήγηση. Μόλις φτάσει στο τμήμα στο οποίο υπάρχει η στένωση ή η απόφραξη, το μπαλόνι διογκώνεται για να ανοίξει για λίγο την αρτηρία και να αποκαταστήσει τη ροή του αίματος. Στη συνεχεία εισάγεται το stent. Μόλις ξεφουσκώσει και απομακρυνθεί το μπαλόνι, το stent παραμένει στην αρτηρία. Όλοι οι ασθενείς θα χρειαστούν αντιθρομβωτικά φάρμακα μετά την επέμβαση για την πρόληψη θρόμβων αίματος.

Oλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κακλαμάνης αισθάνθηκε πόνο στο στήθος. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις κρίθηκε ότι χρειαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Τελικά ο κ. Κακλαμάνης υπεβλήθη σε αγγειοπλαστική και τοποθέτηση δύο στεντ σε αγγεία που ήταν φραγμένα από τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ελπίς», κ. Θάνο Τρίκα.

Έκτοτε νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κυρίως για προληπτικούς λόγους και κρίνεται πως εάν δεν υπάρξουν επιπλοκές τα επόμενα 24ωρα τότε μέσα στο Σαββατοκύριακο θα λάβει εξιτήριο.

. Ο κ. Κακλαμάνης είναι έτοιμος να επανέλθει δυναμικά στις επάλξεις. Του ευχόμαστε περαστικά…