Νίκος Ελευθερόγλου: στο ίδιο έργο θεατές

2023/06/04 at 7:26 ΜΜ 04/06/2023 newsroomΜε το καλημέρα της επανεκλογής Ερντογάν οι Τούρκοι ξεκίνησαν πάλι τα παιχνίδια στον Έβρο. Και αυτό γιατί από τη μια εκμεταλλεύονται το ότι δεν έχουμε ακόμη κυβέρνηση και το δεύτερο ότι η κεντρική στρατηγική της Άγκυρας παραμένει ίδια . Το παραμύθι με την ανύπαρκτη μικρή Μαρία όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά βρήκε δυστυχώς στη χώρα μας υποστηρικτές . Και τώρα οι εμπλεκόμενοι σε τέτοιες ιστορίες ξεκίνησαν πάλι να εργαλειοποιούν τους μετανάστες δοκιμάζοντας την ετοιμότητα μας και την …υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Το κακό είναι ότι έχουμε μπροστά μας αρκετό δρόμο μέχρι να εκλεγεί η νέα κυβέρνηση . Η Τουρκία επιστρέφει στις γνώριμες συμπεριφορές της και εμείς παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές . Όλα δείχνουν ότι ο…σουλτάνος επιστρέφει και αργά ή γρήγορα θα εξελίξει τα σχέδια που κράτησε …παγωμένα μετά τους σεισμούς .
Το ερώτημα είναι πλέον πως θα αντιδράσει η Δύση σε όλα αυτά . Διότι το παζάρι για τη Σουηδία συνεχίζεται και η είσοδος της στο ΝΑΤΟ πρέπει να μας κράτα σε επιφυλακή καθώς δεν θα γίνει …δωρεάν.
Το διάστημα των τριών εβδομάδων μέχρι τις εκλογές μπορεί να φαντάζει μικρό αλλά στη διπλωματία είναι μεγάλο ιδιαίτερα όταν απέναντι μας είναι μια χώρα όπως η Τουρκία του Ερντογάν. Με όσα συμβαίνουν επιβεβαιώνονται αυτοί που αναδείκνυαν τα εγκλήματα της απλής αναλογικής που έχουν οδηγήσει παρά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαίου την Ελλάδα σε …εκκρεμότητα . Διότι ένας υπηρεσιακός πρωθυπουργός και μια μη κυβέρνηση επί της ουσίας δεν μπορεί να πράξει αυτά που μπορεί μια κανονική κυβέρνηση. Και τα πράγματα ζορίζουν σε πολλά επίπεδα . Η ακυβερνησία είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε .