Στα χασομέρια έκλεψε το βαθμό ο Ατρόμητος

2024/01/14 at 12:25 ΠΜ 14/01/2024 newsroomΌτι δεν είδαμε για 85 λεπτά στο Περιστέρι και το ματς του Ατρομήτου με τον ΟΦΗ, το είδαμε στο τέλος. Οι Κρητικοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Λαμπρόπουλο στο 85′, οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν με τον Βαλένσια στο 90+8′ και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό. Έτσι ο Ατρόμητος έφτασε τον Αστέρα Τρίπολης στην 6η θέση με 23 βαθμούς (οι Αρκάδες έχουν ένα ματς λιγότερο), ενώ ο ΟΦΗ με 17 περιμένει να δει τι θα κάνει ο Πανσερραϊκός με την Λαμία (οι Σερραίοι νικούσαν με 1-0 στο ημίχρονο) για να δει αν θα είναι 10ος ή 9ος.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες
O Σάσα Ίλιτς κατέβασε τον γηπεδούχο Ατρόμητο με 4-2-3-1. Ο Τσιντώτας ήταν στα δοκάρια με τους Κιβρακίδη, Ασεβέδο, Τζαβέλλα και Ντε Μποκ στην άμυνα. Παρτενέρ του Κουντέ στον άξονα ήταν ο Ντιρκς. Ο Κουέν ήταν στο «10», οι Γιουμπιτάνα και Βαλένσια στα άκρα και ο Βέργος στο «9».

Από την πλευρά του και ο Πέπε Μελ παρέταξε τον φιλοξενούμενο ΟΦΗ σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Μπάουμαν ήταν στην εστία, με τους Λάρσον, Βούρο, Λαμπρόπουλο και Αμπάντα μπροστά του. Γκαγιέγκος και Γκλάζερ ήταν τα δυο κεντρικά χαφ, ενώ ο Μπάκιτς ήταν σε πιο επιτελικό ρόλο. Τοράλ και Μοσκέρα ήταν οι δυο εξτρέμ, με τον Φελίπε μοναδικό προωθημένο.

Γρήγορος ρυθμός, φάσεις, αλλά χωρίς γκολ
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που είχε έναν σχετικά γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ανοίξουν το σκορ, χωρίς όμως επιτυχία. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 5′ με τον Μοσκέρα να κάνει την σέντρα σουτ και τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ, με τους γηπεδούχους να απαντάνε δύο λεπτά αργότερα με τον Ασεβέδο ανενόχλητος να κάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Μετά το πρώτο τέταρτο ο ρυθμός έπεσε αλλά όχι πολύ, με τον Μπάκιτς να γίνεται ο μοιραίος παίκτης για τον ΟΦΗ. Ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός απείλησε πολλές φορές με μακρινά σουτ, ωστόσο 38′ έφτασε μια ανάσα από το 0-1, αλλά από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια, εντελώς ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Τσιντώτα. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία συνολικά του πρώτου μέρους με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

Με την βοήθεια του VAR ο Λαμπρόπουλος το 0-1
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την παραμικρή σχέση με το πρώτο, καθώς οι δύο ομάδες και κακό ρυθμό είχαν και φάσεις δεν έκαναν. Όλα αυτά μέχρι 85′ όταν είχαμε και το άνοιγμα του σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ένα 0-1 που χρειάστηκε την παρέμβαση του VAR. Συγκεκριμένα μετά από λάθη της άμυνας του Ατρομήτου, ο Λαμπρόπουλος σκοράρει με το γκολ αρχικά να ακυρώνεται ως οφσάιντ του Ντίκο που ήταν δίπλα στον Τσιντώτα. Ο Πολυχρόνης κλήθηκε από τον AVAR και αποφάσισε πως ο παίκτης του ΟΦΗ δεν επηρέαζε την φάση και έτσι το γκολ του Λαμπρόπουλου μέτρησε κανονικά.

Ο Βαλένσια με την «βοήθεια» του Τοράρινσον το 1-1 στο 90+8′
Και εκεί που όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον ΟΦΗ θα λήξει με μεγάλη νίκη των Κρητικών, οι γηπεδούχοι έδειξαν για 12ο συνεχόμενο παιχνίδι πως αρνούνται να χάσουν. Ο Γιουμπιτάνα εκτέλεσε το κόρνερ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βαλένσια πήρε την κεφαλιά και με την μπάλα να βρίσκει στην πλάτη του Τοράρινσον κατέληξε στα δίχτυα για να διαμορφωθεί το τελικό 1-1.

Πηγή:www.gazzetta.gr