Γ. Μπλιούμης: Ενώνουμε δυνάμεις απογειώνουμε την Ελλάδα

2024/05/24 at 12:17 ΜΜ 24/05/2024 newsroomΑποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και αμυντικά, αλλά και πιο συνεκτική κοινωνικά. Αυτή η πορεία είναι ανάγκη να συνεχιστεί και να ενταθεί. Αυτό το μήνυμα και αυτό το στόχο θέλουμε να υπηρετεί και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία κινείται με ένα διττό στόχο: Πρώτος στόχος είναι μια ισχυρή παρουσία στην Ευρωβουλή των δυνάμεων και των προσώπων που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να υπηρετούν τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της Πατρίδας μας.

Των δυνάμεων που πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα, που θέλουν την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, που μπορούν να φέρνουν περισσότερους κοινοτικούς πόρους και όχι να ζητούν την περικοπή τους. Ας μη λησμονείται από κανένα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν άλλοι αναζητούσαν τρίτους δρόμους, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη όταν άλλοι την έσυραν στην άκρη του γκρεμού και που έφερε -με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- την Πατρίδα μας από το περιθώριο στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Πρωταγωνίστησε στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στη χρηματοδοτική στήριξη για το μεταναστευτικό. Και πρωταγωνιστεί τώρα στις αλλαγές που απαιτούνται σε ό,τι αφορά την Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθώς και σε πρωτοβουλίες για μια κοινή αμυντική στρατηγική. Και είναι μείζονος σημασίας τόσο η επιδίωξη για ένα κοινό ευρωπαϊκό ταμείο το οποίο θα μπορεί να χρηματοδοτεί αμυντικές επενδύσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όσο και η πρόταση που έχει καταθέσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για μία ασπίδα αντιαεροπορικής προστασίας πάνω απ’ όλη την Ευρώπη. Δεύτερος στόχος είναι η επαναβεβαίωση της πολιτικής υπεροχής της Νέας Δημοκρατίας και της εμπιστοσύνης προς τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια πλατιά νίκη έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, η σιγουριά και η ασφαλής πορεία της Πατρίδας μας. Να ολοκληρωθούν με γρήγορα και στέρεα βήματα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση στο κράτος, την Παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια, τη Δικαιοσύνη, την καθημερινότητα. Να συνεχιστεί η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων για την οποία είχα την τιμή να εργαστώ ως Αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, πετυχαίνοντας να έχουμε σε λιγότερο από ένα χρόνο τα Rafale στη χώρα μας. Είναι λοιπον προφανές ότι οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Για όλα αυτά είναι ανάγκη να αποκρούσουμε τα άκρα και τις ακρότητες, την απόπειρα διαστρέβλωσης και καπηλείας, την επιδίωξη της Αντιπολίτευσης για χαλαρή ψήφο. Να είμαστε όλοι και όλες παρόντες στην κάλπη. Να πούμε ναι στη σταθερότητα, την ασφάλεια, τη σιγουριά. Να ενώσουμε δυνάμεις για να απογειώσουμε την Ελλάδα.

 

Γ. Μπλιούμης υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ