Με το …δεξί ξεκίνησε η Γερμανία

2024/06/15 at 12:52 ΠΜ 15/06/2024 newsroomΓκάρι Λίνεκερ, οι Γερμανοί δεν νικούν μόνο στο τέλος, αλλά και στην αρχή! Η Γερμανία έστησε τη δική της παράσταση στο Βερολίνο στην πρεμιέρα του Euro 2024 και πραγματοποιώντας μια πολύ πειστική εμφάνιση διέλυσε τη… δόλια Σκωτία – των δέκα παικτών από το 44′ – με τεσσάρα (5-1) για να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση με τον πιο ιδανικό τρόπο. Ατίθασα νιάτα στα θαυματουργά πόδια των Βιρτς και Μουσιάλα, τόνοι εμπειρίας σε αυτά των Κρόος και Γκουντογκάν και φοβερή ποιότητα σε κάθε γραμμή έγιναν η κλωστή στη βελόνα ενός πολλά υποσχόμενου πρώτου βήματος για τη νέα Μάνσαφτ του Γιούλιαν Νάγκελσμαν!

Τρία από… ημίχρονο για την κυριαρχική Γερμανία
Η Γερμανία δεν θα μπορούσε να σκηνοθετήσει καλύτερο πρώτο μέρος. Μπήκε σοτ ματς με στόχο να κυριαρχήσει από το πρώτο λεπτό και το κατάφερε στο έπακρο, ενώ μπόρεσε να θέσει βάσεις νίκης από πολύ νωρίς. Μόλις στο 10′ ο Κίμιχ υποδέχθηκε εξαιρετικά τη μακρινή πάσα… διαβήτη του Κρόος και γύρισε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή από όπου ο Βιρτς με φανταστικό πλασέ (και ευθύνη του γκολκίπερ Γκαν) άνοιξε το σκορ και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της χώρας του στο Euro.

Κλείσιμο
Εννέα λεπτά μετά, ήταν σειρά του Μουσιάλα να αρπάξει την μπαγκέτα και να «ζωγραφίσει» για το 2-0. Ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν πήρε το στρώσιμο του Χάβερτς, ξεμαρκαρίστηκε από τον ΜακΓκρέγκορ πάνω στο κοντρόλ του και εκτέλεσε με δύναμη από την καρδιά της περιοχής για να στείλει την μπάλα στον ουρανό των διχτύων.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, με τη Σκωτία να αδυνατεί να κρατήσει έστω και λίγο την μπάλα και να υποχρεώνεται να μένει σχεδόν συνεχώς εγκλωβισμένη στα καρέ της. Στο 25′ ο Τουρπέν έδειξε την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Κρίστι στο σόλο του Μουσιάλα, παράβαση την οποία πάντως πήρε πίσω μετά από έλεγχο στο VAR, αφού το μαρκάρισμα είχε γίνει εκτός περιοχής.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ωστόσο, ο Γάλλος ρεφ πήγε ξανά στο μόνιτορ και καταλόγισε το πέναλτι στο πολύ σκληρό τάκλιν του Πόρτιους πάνω στον Γκουντογκάν, αποβάλοντας μάλιστα τον στόπερ της ομάδας του Κλαρκ. Στο 45+1′ ο Χάβερτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα και «τελείωσε» από… ημίχρονο το παιχνίδι κάνοντας το 3-0.

Φίλκρουγκ και Τσαν τα «κερασάκια» και… αυτογκόλ της τιμής για τη Σκωτία
Στην επανάληψη, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Μάνσαφτ συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει στο χορτάρι και η Σκωτία δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στο 57′ ο Βιρτς εκτέλεσε ανενόχλητος από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Γκαν και δεν του έκανε το χατίρι εις το όνομα μιας ντοπιέτα. Οι Γερμανοί πάντως δεν σταμάτησαν να ψάχνουν και το τέταρτο γκολ και εν τέλει το βρήκαν. Έξι λεπτά την είσοδό του στο παιχνίδι, ο Φίλκρουγκ «κεραυνοβόλησε» εκτός περιοχής και έδωσε αέρα τεσσάρων τερμάτων με εντυπωσιακό τρόπο.

Πάνω που το ματς έδειχνε να… σβήνει, αφού αναπόφευκτα η Γερμανία σταδιακά έριξε ταχύτητες, η Σκωτία βρήκε το γκολ με τον πιο ανέλπιστο τρόπο. Στο 87′ ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και η μπάλα… κάπως τρελά βρέθηκε στα δίχτυα του Νόιερ από το κεφάλι του Ρούντιγκερ μετά την αρχική κεφαλιά του Χάνλεϊ.

Ο Τσαν πάντως δεν άφησε τους Σκωτσέζους να χαρούν ούτε αυτό, αφού στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με φοβερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Οι συνθέσεις:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελστεντ, Κρόος (80’ Τσαν), Άντριχ (46’ Γκρος), Μουσιάλα (74’ Μίλερ), Γκιντογκάν, Βιρτς (63’ Σανέ), Χάβερτς (63’ Φίλκρουγκ).

ΣΚΩΤΙΑ (Στηβ Κλαρκ): Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Πόρτιους, Μακτόμινεϊ, Τίερνι (78’ ΜακΚένα), ΜακΓκιν (67’ ΜακΛιν), ΜακΓκρέγκορ (67’ Γκίλμουρ), Άνταμς (46’ Χάνλεϊ), Κρίστι (82’ Σάνκλαντ), Χέντρι.

Πηγή:www.gazzetta.gr