Ποιοι είναι οι πρωταρήδες στα Υπουργεία

2024/06/14 at 12:45 ΜΜ 14/06/2024 newsroomΤέσσερα νέα πρόσωπα αναλαμβάνουν για πρώτη φορά κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε.

Πρόκειται για τον Γιώργο Μυλωνάκη ο οποίος ορίστηκε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Υφυπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει ο Ιάσων Φωτήλας, ενώ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη θέση του υφυπουργού, έλαβε ο Χρήστος Κέλλας. Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ορίστηκε ο Στέφανος Γκίκας.

Γιώργος Μυλωνάκης
Ο Γεώργιος Μυλωνάκης γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973 και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Περάματος και συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας Πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών το 1997.

Το 2000 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική & Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι έμπειρο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης. Το 2003, διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Το 2008 μετά από δημόσια πρόσκληση μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Διατέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2013 έως το 2015 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

 

Το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς.

Το 2016 αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε Σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρξε Πρόεδρος και Μέλος Ομάδων Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στον εβδομαδιαίο, ημερήσιο και ειδικό έντυπο και περιοδικό τύπο.

Είναι Εισηγητής και μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στις θεματικές ενότητες “Ευρωπαϊκά θέματα”, “Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης”, “Ευρωπαϊκή Ένωση – Θεσμοί και Πολιτικές”.

Μιλάει Αγγλικά.

Ιάσων Φωτήλας
Ο Ιάσων Φωτήλας γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι γιος του Ασημάκη Φωτήλα, πολιτικού και δικηγόρου, και της Αλίκης Κακούρη. Σπούδασε νομικά, είναι δικηγόρος Πατρών.

Στις εθνικές βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με το Το Ποτάμι.

Στις 18 Οκτωβρίου 2016, διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού για δηλώσεις του σχετικά με την ενδεχόμενη συνεργασία του Ποταμιού με τη Νέα Δημοκρατία.

Στις 24 Ιανουαρίου 2017, προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία[και στις 18 Απριλίου του ίδιου έτους ορίστηκε αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του κόμματος. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία.

Χρήστος Κέλλας
Ο Χρήστος Κέλλας γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1958 στην Καρδίτσα.

Εξελέγη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εκπροσωπώντας την εκλογική περιφέρεια της Λάρισας στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012, του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 και του 2019.

Στέφανος Γκίκας
Ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Στέφανος Γκίκας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1960. Είναι γιος του Στρατηγού Σωτήρη Γκίκα, πρ. Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγμένου τέσσερις φορές από τον Κερκυραϊκό λαό την περίοδο 1981 – 1993.

Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων το 1977 και εισήλθε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Κρήτης αλλά επέλεξε την καριέρα του Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, αποφοιτώντας το 1981 με βαθμό «Άριστα».

Υπήρξε στενός συνεργάτης και υπεύθυνος επικοινωνίας δυο Υπουργών Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, του κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όντας Εκπρόσωπος Τύπου και Διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ την τριετία 2004-2007. Από την θέση αυτή χειρίσθηκε ευαίσθητα εθνικά θέματα και υποστήριξε τόσο στα Ελληνικά όσο και στα διεθνή ΜΜΕ το έργο της Κυβέρνησης στον τομέα της Άμυνας, ενώ οργάνωσε τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ενημέρωσης σε αποδοτικότερη βάση.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, κατήλθε ως υπ. Βουλευτής της Ν.Δ. στην Κέρκυρα. Έλαβε 8000 σταυρούς προτίμησης, αλλά απώλεσε την Βουλευτική έδρα λόγω του ισχύοντος Εκλογικού Νόμου, αφού η Ν.Δ. απώλεσε έδρα σε σχέση με τις Εκλογές του 2004. Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009 ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στην Κέρκυρα. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 ήταν ο Α’ επιλαχών Βουλευτής Κερκύρας.

Στις εκλογές του Ιουλίου 2019, επανεξελέγη πανηγυρικά Βουλευτής Κερκύρας με την ΝΔ λαμβάνοντας πάνω από το 60% των σταυρών της Παράταξης, ήτοι 10.400 σταυρούς.