Σλοβενία – Δανία 1-1

2024/06/16 at 10:07 ΜΜ 16/06/2024 newsroom
Ο Κρίστιαν Έρικσεν σκόραρε 1100 ημέρες μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη σε ματς για το Euro, αλλά η Δανία δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη. Ο Γιάνζα πέτυχε την ισοφάριση, ο Σπόραρ έχασε ένα σωρό ευκαιρίες και η Σλοβενία απέσπασε την ισοπαλία (1-1) σε ματς για την πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Euro 2024.

Στη δεύτερη συμμετοχή τους σε Euro και πρώτη μετά από 24 χρόνια, οι Σλοβένοι έψαξαν την παρθενική τους νίκη στη διοργάνωση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αν και ισοφάρισαν την Δανία, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη, μένοντας στο τελικό 1-1 σε ματς για τον τρίτο όμιλο του Euro 2024.

Η Δανία είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, τη στιγμή που η Σλοβενία είχε μια αμυντική προσέγγιση, περιμένοντας για να γίνει επικίνδυνη με κάποια αντεπίθεση και να βρει τον Σπόραρ με βαθιές μπαλιές και σέντρες (είχε μόνο ένα καλό σουτ του Σέσκο).

Τρία χρόνια και τέσσερις μέρες μετά τη μέρα που κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, ο Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε σε Euro και χρίστηκε σκόρερ! Μετά από εκτέλεση πλαγίου στο 17′, ο Βιντ έκανε υπέροχη ασίστ με τακουνάκι και ο παίκτης της Δανίας έκανε το 0-1, αφού πρώτα κοντρόλαρε άψογα με το στήθος!

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Δανία είχε τον έλεγχο του αγώνα. Ο Έρικσεν “τράβηξε” την ομάδα επιθετικά, βοηθώντας την να γίνει επικίνδυνη, αλλά η Σλοβενία κατάφερε να αποφύγει το δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες ανέβασαν “στροφές” και έπαιξαν πιο επιθετικά. Η Σλοβενία είδε τον Σπόραρ να προσπαθεί να γίνει δυο φορές επικίνδυνος -μετά από δυνατές εκτελέσεις άουτ- ενώ η Δανία είδε τον Μπιγιόλ της αντίπαλης ομάδας να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά ελάχιστα δίπλα από την εστία της ομάδας του.

Στο 65′ η Σλοβενία “άγγιξε” την ισοφάριση με μια.. πράσινη συνεργασία. Από σέντρα του Σπόραρ, ο Τσέριν έπιασε την κοντινή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Δυο λεπτά μετά, ο Χόιλουντ της Δανίας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, στην μπαλιά του Κρίστιανσεν, αλλά Όμπλακ του αρνήθηκε το γκολ.

Ο προπονητής της Σλοβενίας έριξε στο ματς και τον Βέρμπιτς (τρίτος παίκτης του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο). Οι τυπικά γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν τα ηνία του αγώνα, είχαν δοκάρι στο 76′ σε τρομερό σουτ του Σέσκο στο 76′ και ένα λεπτό μετά έφτασαν στην ισοφάριση (1-1). Μετά το κόρνερ που εκτελέστηκε, η μπάλα στρώθηκε στον Γιάνζα και εκείνος σκόραρε με δυνατό διαγώνιο σουτ, το οποίο κόντραρε και στον Χιούλμαντ.

Λίγο πριν γίνει αλλαγή, ο Σπόραρ κατάφερε να χάσει μια ακόμα ευκαιρία (82′), έχοντας όμως αφήσει θετική εικόνα στην αναμέτρηση.