Σπαρτιάτες: ανεξάρτητος ένας ακόμη βουλευτής

2024/06/25 at 5:39 ΜΜ 25/06/2024 newsroomΜε αιχμές ανεξαρτητοποιήθηκε από το πολιτικό κόμμα των «Σπαρτιατών» ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ηρακλείου Μιχαήλ Γαυγιωτάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Ο πρώην «Μίστερ Κρήτη», που είχε αναλάβει και τη θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κάνει λόγο για «λανθάνουσα ανεξαρτησία» ενώ ζητά από τον κ. Τασούλα να διενεργήσει οικονομικό έλεγχο, ενεργοποιώντας τις διατάξεις της νομοθεσίας για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, αλλά και την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων των πόθεν έσχες για τους πολιτικούς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, επειδή μέχρι σήμερα «διετέλεσα Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του πολιτικού κόμματος “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, παρακαλώ για την ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας (Ν. 3023/2002, ως τροποποιήθηκε και ισχύει), περί της κρατικής χρηματοδοτήσεως των κομμάτων καθώς και της αρμοδίας Επιτροπής Ελέγχου του άρθρου 3Α του Ν. 3213/2003 ως ισχύει».

Να σημειωθεί ότι μετά και την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γαυγιωτάκη, οι Σπαρτιάτες, με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα, μετρούν πλέον έξι βουλευτές.