Το χρονικό της σύλληψης του μπασκεμπολίστα του ΠΑΟ

2024/06/15 at 7:42 ΜΜ 15/06/2024 newsroomΟ Κέντρικ Ναν είχε οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο με την σύζυγό του η οποία αν και δεν ήθελε να του κάνει μήνυση, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR συνελήφθη. Οι εξελίξεις ωστόσο δεν άργησαν να έρθουν αφού εντέλει ο εισαγγελέας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας έκρινε ότι εφόσον πρόκειται μόνο για φραστικό επεισόδιο, που εντάσσεται μεν στο νόμο περί ενδοοικογενεικής βίας, διέταξε να ληφθεί κατάθεση από τον προσαχθέντα όπως και έγινε, να σχηματισθεί και να υποβληθεί δικογραφία και στη συνέχεια να αφεθεί ελεύθερος.

Ελεύθερος ο Ναν μετά το φραστικό επεισόδιο – Το χρονικό της υπόθεσης του γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR

Ο Κέντρικ Ναν οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων όπου κρατήθηκε  μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο με τη σύζυγό του. Αξίζει να τονιστεί ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και σύμφωνα με πληροφορίες διέταξε την σύλληψή του, ενώ ζήτησε να κινηθεί κανονικά η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του.

Σημειώνεται ότι τα αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία τιμωρούνται αυτεπαγγέλτως και όχι κατ’ έγκληση του θύματος. Την καταγγελία, μάλιστα, μπορεί να κάνει ακόμη και τρίτο πρόσωπο (π.χ. γείτονας που άκουσε επεισόδιο) και η αστυνομία υποχρεούται να παρέμβει και να σχηματίσει δικογραφία βάσει της μαρτυρίας.