Βιβλίο : η Δροσοσταλίτσα ξεκίνησε από το Λαύριο το ….ταξίδι

2024/06/24 at 7:03 ΠΜ 24/06/2024 newsroomΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Χελιώτη ”Η Δροσοσταλίτσα” που διοργάνωσαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαυρίου και οι Εκδόσεις ”Ηλιαχτίδα” το περασμένο Σαββάτο στις 19:00 η ώρα.
Μία ιδιαίτερα όμορφη παρουσίαση με τη συμμετοχή κόσμου, όλων των ηλικιών.

 

Ο συγγραφέας μίλησε για την συγγραφική πορεία του παραμυθιού ενώ τόνισε ότι βασίζεται σε τρεις άξονες. Στην ηρωίδα, την Δροσοσταλίτσα, στο σκυλάκι που έχει τρία πόδια και είναι μαύρο αλλά και στο σχολικό περιβάλλον της ηρωίδας.
Δεν παρέλειψε ωστόσο να ευχαριστήσει και την καλή του φίλη, Σωτηρία Συμβουλοπούλου, που του έδωσε την κεντρική ιδέα.

Την παρουσίαση του βιβλίου και τον συντονισμό ανέλαβε η δημοσιογράφος του Ant1, Βίκη Κατσανάκη. Παράλληλα διάβασε και ένα απόσπασμα από το παραμύθι αναλύοντας με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο όλα εκείνα τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσεις στους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πώς το παραμύθι δεν έχει ηλικία.

Για το βιβλίο μίλησε και η υπεύθυνη των εκδόσεων ”Ηλιαχτίδα”, η κα.Δέσποινα Φίλιου, τονίζοντας τόσο το ταλέντο όσο και το ήθος του συγγραφέα και συμπλήρωσε ότι ”η Δροσοσταλίτσα είναι ένα παραμύθι όπου μέσω των ηρώων διδάσκονται τα παιδιά”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή η μικρή πρωταγωνίστρια του βιβλίου να γίνει η φίλη όλων των παιδιών και να αφομοιώσουν όσα περισσότερα μηνύματα μπορούν ενώ ταυτόχρονα οι μεγάλοι να βρουν το παιδί μέσα τους .