ΝΔ: διεγράφη ο Αυγενάκης – επιβεβαίωση του Newsdesk

2024/07/03 at 1:45 ΜΜ 03/07/2024 newsroomΔιεγράφη, όπως πρώτο είχε γράψει το newsdesk,  από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το περιστατικό στο οποίο καταγράφηκε να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» επειδή έχασε πτήση.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε παραπέμψει τον Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του για το περιστατικό. «Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Αυγενάκης νωρίτερα είχε δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό και την συμπεριφορά του τόσο στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα όσο και στον διευθυντή της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη.

Δείτε βίντεο με το επίμαχο περιστατικό:

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ! #ΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ #ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣΒΕΝΙΖΕΛΟΣ pic.twitter.com/i2OC02jZ1c

— Voice News (@apokalyptikodel) July 2, 2024

Ο κ. Μητσοτάκης το πρωί, κατά πληροφορίες, ήταν οργισμένος με τη συμπεριφορά του βουλευτή και επί σειρά ετών συνεργάτη του, καθώς ο ίδιος ήθελε να δώσει το στίγμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας με την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, όμως, το μήνυμα «θόλωσε» με τα όσα έγιναν. Παράλληλα, ο ίδιος έχει μηδενική ανοχή για αλαζονικές συμπεριφορές. Όλα αυτά προδιέγραφαν τις εξελίξεις.

Οι δηλώσεις Αυγενάκη μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο

«Είναι αυτονόητο ότι δέχομαι να υπάρξει άρση ασυλίας για να αναλάβω τις ευθύνες μου» πρόσθεσε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στο MEGA όπου επέμεινε ότι δεν υπήρξε χειροδικία αλλά ζήτησε να πάρει το τηλέφωνο για να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο. Παράλληλα μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε πει ότι δεν σκεφτόταν να παραιτηθεί από τη θέση του.

Νωρίτερα ερωτηθείς για το θέμα, πριν τη δήλωσή του βουλευτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι «συμπεριφορές του τύπου “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” δεν γίνονται ανεκτές». «Θα σας πω ότι μπορεί για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου να δίνεται χρόνος, αλλά συμπεριφορές κρίνονται ακαριαια και συμπεριφορές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”» δεν είναι αποδεκτές» είπε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αφού, δε, ενημερώθηκε για την δήλωση του κ. Αυγενάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε «νομίζω θα επανέλθουμε».