ΠΑΣΟΚ: υποψήφια και η Αποστολάκη!

2024/07/01 at 11:23 ΠΜ 01/07/2024 newsroomΜεγαλώνει ώρα με την ώρα ο κατάλογος των υποψηφίων για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους την Κυριακή, από τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο, το πρωί της Δευτέρας την δική της υποψηφιότητα γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της και η βουλευτής του κόμματος Μιλένα Αποστολάκη.

«Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξη του», αναφέρει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή της.

Ραντεβού το Σεπτέμβρη δίνουν λοιπόν οι μέχρι στιγμής τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παρότι στις ημέρες που μεσολαβούν τόσο ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος, η Μιλένα Αποστολάκη, όσο και ο νυν πρόεδρος του κόμματος, σκοπεύουν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία προβολής της υποψηφιότητάς τους.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αποκάλυψε καταρχάς την υποχώρηση του Νίκου Ανδρουλάκη προς τη «γραμμή» των «αμφισβητιών» για εκλογή ηγεσίας μέσα στο φθινόπωρο. Ο κ. Ανδρουλάκης αποδέχθηκε το γραπτό αίτημα του Χάρη Δούκα- μάλιστα επιτάχυνε τα προτεινόμενα βήματα, φέρνοντας την προσφυγή στις κάλπες στις 6 και 13 Οκτώβρη, για τον πρώτο και δεύτερο γύρο αντίστοιχα.

 

Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος και η σημερινή ανακοίνωση της Αποστολάκη, κλείνουν το κάδρο των υποψηφίων; Κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο κατάλογος θα παραμείνει ανοιχτός, τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου. Η παρουσίαση πλατφόρμας από το Μιχάλη Κατρίνη, το «θα είμαι παρούσα στην πρώτη γραμμή» από τη Νάντια Γιαννακοπούλου, σύμφωνα με συντρόφους τους στο κόμμα, πρόβες καθόδου, χωρίς όμως βέβαια κατάληξη. Τα παραπάνω στελέχη, ασχέτως της προσωπικής τους στόχευσης, άσκησαν με τις ομιλίες τους κριτική στο μοντέλο λειτουργίας της Χαριλάου Τρικούπη και επανέλαβαν τις προτάσεις που είχαν καταθέσει και κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής.