Ηττα σοκ για τον Ολυμπιακό από τον Αρη

2024/09/21 at 11:42 ΜΜ 21/09/2024 newsroomΠραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κυρίως ανασταλτικά, ο Άρης επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Μάνου Γκαρθία (3′) και Λορέν Μορόν (41′) σημείωσαν τα γκολ για την ομάδα του Άκη Μάντζιου που είχε σε εξαιρετική βραδιά τον νεαρό Κλέιτον Ντιαντί.

 

Λίγα πράγματα και πάλι επιθετικά από τους «ερυθρόλευκους» που απλά μείωσαν με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά θα πρέπει να διορθώσουν πολλά ενόψει της πρεμιέρας του League Phase του UEFA Europa League απέναντι στη Λιόν.

Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να φανταστούν οι γηπεδούχοι. Ο Χουλιάν Κουέστα βρήκε τον Ούγκο Μάγιο, αυτός έτρεξε τον Ντιαντί που ξεπέρασε την αντίσταση του Φρανσίσκο Ορτέγκα και βρήκε τον Μάνου Γκαρθία, με τον Ισπανό μέσο να πλασάρει άμεσα με το δεξί για το 1-0. Ωραίο συνδυαστικό τέρμα. Το γρήγορο γκολ ώθησε τον Άρη στο να δώσει μπάλα και χώρο στον Ολυμπιακό που, όμως, είχε προβλήματα στη δημιουργία.

Η πρώτη απειλή για την εστία του Άρη ήρθε στο 19′, με την κεφαλιά του Αγιούμπ Ελ Κααμπί να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Κουέστα, με τον Ισπανό να μπλοκάρει και το σουτ του Κρίστοφερ Βέλντε δευτερόλεπτα αργότερα. Φάση την οποία γύρισε πίσω ο Λούκα Παϊρέτο για φάουλ πάνω στον Βέλντε, με τον Τσικίνιο να εκτελεί λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κουέστα, σε ένα επιθετικό κρεσέντο των «ερυθρόλευκων».

Ο 17χρονος Σενεγαλέζος Ντιαντί ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων. Η ατομική του ενέργεια και σουτ στο ημίωρο πέρασε πάνω από τα δοκάρια ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ορτέγκα τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή, έπειτα από το γύρισμα του Μάνου Γκαρθία. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης ο Μόντσου σούταρε πάνω στο σώμα του πεσμένου Ορτέγκα, με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη εξουδετερωμένο.

Στο 36′ ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου με φάουλ του Τσικίνιο – επανάληψη της φάσης του 20ου λεπτού – για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα το 2-0. Από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη απομάκρυνση της μπάλας, ο Μάνου Γκαρθία γέμισε με τη μία, με τον Μορόν να νικάει από κοντά με εναέρια προβολή τον Τζολακη στο 41ο λεπτό. Ήταν κι η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου που έληξε μέσα σε αρκετή ένταση.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με δύο αλλαγές στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Χωρίς, πάντως, ιδιαίτερη επιτυχία, τουλάχιστον επιθετικά, παρά το ότι ο Αρης κλείστηκε στο δικό του τρίτο. Αντίθετα, οι «κίτρινοι» ήταν αυτοί που σπατάλησαν απίθανη ευκαιρία στο 65′. Ο Μάνου Γκαρθία έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έδωσε στον Μορόν αλλά το σκαφτό του Ισπανού φορ έστειλε την μπάλα στην πάνω πλευρά της οριζόντιας δοκού – και έξω.

Όλα για όλα από τον Μεντιλίμπαρ, με τον Γιάκουμπ Μπράμπετς να προλαβαίνει την ύστατη στιγμή τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ στο 70′ και το φάουλ του Σέρτζιο Ολιβέιρα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κουέστα στο 72′ – εκτέλεση που θύμισε… Τσικίνιο. Ο Άρης είχε δοκάρι με τον Μορόν στο 75′, με τον Ισπανό να σπαταλά σπουδαία ευκαιρία μετά το κλέψιμο και την ωραία ενέργεια του Μάνου Γκαρθία.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση και να πάρουν τους τρεις βαθμούς πάρα το γκολ του Ελ Κααμπί στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μαροκινός πλάσαρε δοκάρι και μέσα έπειτα από την ωραία κάθετη του Ροντινέι, όμως το γκολ του δεν έσωσε τον Ολυμπιακό από την ήττα.

Οι Πειραιώτες έμειναν για δεύτερο σερί ματς μακριά από τη νίκη, μετά το 0-0 με τον Παναιτωλικό και στο -3 από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης, από την άλλη, πήρε ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα, αφήνοντας πίσω του την ήττα στο Ηράκλειο.

Διαιτητής: Λούκα Παϊρέτο (Ιταλία)
Κίτρινες: Μάγιο, Βέλεθ, Σιφουέντες – Ντόη, Κάρμο, Ολιβέιρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μόντσου, Σιφουέντες (90’+3′ Εμβοντό), Μάνου Γκαρθία (76′ Νταρίντα), Ντιαντί (76′ Σαβέριο), Σίστο, Μορόν (86′ Σαμόρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Μαρτίνς (77′ Κοστίνια), Ροντινέι, Ελ Κααμπί, Ντάνι Γκαρθία (46′ Ολιβέιρα), Έσε, Τσικίνιο (69′ Γιάρεμτσουκ), Κάρμο, Ορτέγκα, Βέλντε (46′ Γουίλιαν), Ντόη (77′ Μπιανκόν).

*Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε μετά το 2-0 ο Χρήστος Μουρίκης, προπονητής φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού. Στο τέλος του πρώτου μέρους αποβλήθηκε και ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών, Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ