Κύρα Κάπη: Το ταξίδι των Young Leaders μόλις αρχίζει

2024/09/20 at 11:22 ΠΜ 20/09/2024 newsroomΗ διευθύντρια επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κύρα Κάπη, αποτελεί μέλος του προγράμματος Young Leaders 2024-25 του Obama Foundation, κατακτώντας μία ακόμη διάκριση.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά πρόσωπα που εργάζονται σε κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και των ιδιωτικό τομέα, δείχνοντας εμπράκτως τη δέσμευσή τους για την προώθηση του κοινού καλού.

Ανάμεσά στους 36 changemakers της Ευρώπης συγκαταλέγεται η Κύρα Κάπη, η οποία θεωρείται από το Ίδρυμα Ομπάμα ως ένας από τους ανθρώπους που ήδη κάνουν τη διαφορά στη κοινότητά τους.

Τι αναφέρει το Obama Foundation για την Κύρα Κάπη
«Η Κύρα Κάπη είναι διευθύντρια επικοινωνίας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε αυτόν τον ρόλο, αναπτύσσει και υλοποιεί storytelling campaigns για την προώθηση της συμμετοχής και της ευαισθητοποίησης των πολιτών», αναφέρει το Obama Foundation.

«Το 2023, η Κύρα διαχειρίστηκε με επιτυχία μια βραβευμένη ψηφιακή καμπάνια στο TikTok που επέτρεψε στον πρωθυπουργό να επικοινωνήσει και να συνδεθεί αποτελεσματικότερα με τον νεότερο πληθυσμό. Η εκστρατεία έλαβε παγκόσμια προσοχή με πάνω από 42 εκατομμύρια προβολές. Σχεδίασε επίσης και διηύθυνε μια καμπάνια βίντεο που απεικόνιζε τις εμπειρίες των LGBTQ+ ατόμων, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη συγκέντρωση της δημόσιας υποστήριξης για το ελληνικό νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων που ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο του 2024.

Η Κύρα είναι παθιασμένη με τα δικαιώματα και την αυτονομία των γυναικών και φιλοδοξεί να συμβάλει σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες διαθέτουν αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης», υπογραμμίζει το σχετικό σημείωμα.

Κύρα Κάπη: Το ταξίδι μόλις αρχίζει
Από την πλευρά της η Κύρα Κάπη μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της και την τιμή που αισθάνθηκε, καθώς επιλέχθηκε ως μέλος του Young Leaders.

«Είναι καταπληκτικό να είσαι μέλος μιας παγκόσμιας κοινότητας ανθρώπων που αλλάζουν τα πράγματα, ενωμένων από ένα κοινό όραμα για τη δημιουργία ενός φωτεινότερου, χωρίς αποκλεισμούς μέλλοντος. Αυτή η ευκαιρία σημαίνει τόσα πολλά για μένα και είμαι έτοιμη να μάθω, να αναπτυχθώ και να συνεργαστώ με ηγέτες που εμπνέουν από όλο τον κόσμο για να προωθήσουμε ουσιαστικές αλλαγές. Ευχαριστώ το Ίδρυμα Ομπάμα για αυτή την απίστευτη ευκαιρία. Το ταξίδι μόλις αρχίζει και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί!», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Τα συγχαρητήριά τους έδωσαν, με απάντηση στην ανάρτηση της, μεταξύ άλλων οι: Δόμνα Μιχαηλίδου, η Ελεωνόρα Μελέτη, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και άλλοι.