Κορκίδης: «Οι δράσεις του Επιμελητηρίου θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, μέχρι και μετά, τις εκλογές»

2024/10/18 at 11:26 ΠΜ 18/10/2024 newsroomΔήλωση προέδρου ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη: «Οι δράσεις του Επιμελητηρίου θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, μέχρι και μετά, τις εκλογές»

Έναν δυνατό συνδυασμό, που περιέχει παλαιούς και νέους υποψήφιους με πολύ εμπειρία, καθώς και μια γενιά νέων επιχειρηματιών, που εκπροσωπούν όλους τους κλάδους της επιχειρηματικότητας και βεβαίως, που πληρούν κατά γράμμα το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, υπέβαλε στη γραμματεία της εκλογικής επιτροπής, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Επιχειρηματική Ανάπτυξη Πειραιά”, Βασίλης Κορκίδης. Αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη των 41 μελών του νέου ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που θα διεξαχθούν στις 18-19-20 Νοεμβρίου 2024, σε Πειραιά και Ελευσίνα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε:

«Με επιλεγμένους, άξιους και ικανούς υποψήφιους να δίνουν δυναμικά το παρών στον ενιαίο συνδυασμό μας, επιβεβαιώνεται πως οι επιχειρηματίες είναι δίπλα στο Επιμελητήριο, όπως και το Επιμελητήριο είναι πάντα δίπλα στις επιχειρήσεις τους. Στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, τα Νησιά, τη Λαυρεωτική και την Δυτική Αττική θέλουμε το Επιμελητήριο μας να δώσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις-μέλη του, με απλές και χρήσιμες υπηρεσίες που ήδη έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται με δράσεις, που απαντούν στις σημερινές, αλλά και στις αυριανές ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Προτεραιότητα έχει δοθεί σε υπηρεσίες ενημέρωσης των μελών του ΕΒΕΠ για τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στήριξης της εξωστρέφειας, καθώς και στη συμβουλευτική σε θέματα εύρεσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

Επίσης θα συνεχιστούν τα σεμινάρια εκπαίδευσης και συνέδρια ενημέρωσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη με το ΠΑ.ΠΕΙ και ΠΑ.Δ.Α., αλλά και για θέματα κυβερνοασφάλειας καθώς και διαχείρισης ψηφιακών κινδύνων με τη χρήση της πλατφόρμας “Feel Safe”. Τα επιμελητήρια της χώρας πρέπει να τιμούν και να αξιοποιούν σε κεντρικό επίπεδο τον ρόλο του θεσμικού συμβούλου και συνομιλητή της πολιτείας, με αποτελεσματικές διεκδικήσεις, τεκμηριωμένες προτάσεις και παρεμβάσεις με διάθεση συνεργασίας, συναίνεσης και συνένωσης δυνάμεων. Το Επιμελητήριο είναι ο φορέας που επιμελείται όλες τις επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς, που αγκαλιάζει την τοπική επιχειρηματικότητα, που πρωτοπορεί στις εξελίξεις, που στηρίζει με συνέπεια και επιμονή τις μεταρρυθμίσεις για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο του τόπου του, που τολμά να πάρει θέση σε μεγάλα και δύσκολα ζητήματα, που συνεχίζει να ανοίγει δρόμους εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις και δεν παύει ποτέ να έχει όραμα για ένα καλύτερο επιχειρηματικό μέλλον. Το ζητούμενο για να συνεχίσει να επιτυγχάνει το Επιμελητήριο μας τους σκοπούς του είναι η επιλογή και σύνθεση ενός Διοικητικού Συμβουλίου με ανθρώπους της αγοράς, που θα μοιράζονται τις ίδιες επιχειρηματικές επιδιώξεις, όπως ακριβώς εδώ και χρόνια, έχουμε όλοι μαζί καταφέρει να συμβαίνει στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Οι δράσεις μας ανταποκρίνονται πάντα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε απρόσκοπτα, μέχρι και μετά, τις εκλογές του ΕΒΕΠ.»