Βόμβα Παπανδρέου για συνεργασία με την Τουρκία

2024/10/24 at 10:04 ΠΜ 24/10/2024 newsroomΤην ώρα που έχει ξεσπάσει μεγάλη κόντρα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά με φόντο τη διαχείριση των εθνικών, και κυρίως των ελληνοτουρκικών, θεμάτων, ο Γιώργος Παπανδρέου παραχωρεί συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα «Oksijen», στην οποία τονίζει με εμφατικό τρόπο πως: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου».

«Τσακωνόμαστε για το πετρέλαιο και το αέριο στο Αιγαίο, το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει. Όμως, στο μέλλον του κόσμου δεν υπάρχει ούτε το πετρέλαιο, αλλά ούτε το αέριο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου και να δημιουργήσουμε μια νέα εταιρική σχέση», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Με τον Ισμαήλ Τζεμ είχαμε εστιάσαμε την προσοχή μας στις ανάγκες των πολιτών μας, αλλά και στα συμφέροντα μας. Την εποχή εκείνη υπήρχε η κρίση του Οτζαλάν, ήταν στην επικαιρότητα οι διαφορές στην Κύπρο και στο Αιγαίο.

Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να φωνάζουμε από τις δυο όχθες του Αιγαίου και να γίνουμε οι ήρωες κάποιας μερίδας πολιτών των χωρών μας.

Επιλέξαμε διαφορετική πορεία. Κάναμε πολικό αστέρα τα ζητήματα που μπορούμε να συνεργαστούμε και κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.