Ολίβια Βασίλοπουλος: Η ομογενής καλλονή, με σπουδές, πέντε γλώσσες και διεθνή καριέρα στην Ασία

2022/03/30 at 10:30 ΠΜ 30/03/2022 newsroomΗ ενασχόλησή της με το μόντελινγκ, ξεκίνησε τυχαία, όταν την περίοδο της πανδημίας, επιστρέφοντας το 2020, από την Μελβούρνη, όπου είχε ξεκινήσει τις σπουδές της στις πολιτικές επιστήμες και ξένες γλώσσες, στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, στο Χονγκ Κονγκ, άρχισε να ανεβάζει στο Instagram, προσωπικές της φωτογραφίες, (η φωτογραφία είναι επίσης μεγάλη της αγάπη, την οποία σπουδάζει παράλληλα), και την ανακάλυψε, ένα μεγάλο πρακτορείο μοντέλων, προτείνοντάς της, να συνεργαστούν. Ένας λαμπερός δρόμος στο χώρο της μόδας και του μόντελινγκ, μόλις θα ξεκινούσε για την Ολίβια Βασιλόπουλος (Olivia Vasilopoulos), με δεκάδες φωτογραφήσεις, εξώφυλλα, συνεργασίες! Με ένα υψηλό μορφωτικό επίπεδο, τριτοετής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, μιλώντας άπταιστα, πολλές γλώσσες, εκ των οποίων, Καντονέζικα, Μανδρακινά, Γερμανικά, Αγγλικά και Ελληνικά, η Ολίβια, μόλις 21 ετών, γεννημένη στην Αυστραλία, και μεγαλωμένη στο Χονγκ Κονγκ, από Έλληνες γονείς, μητέρα από την Πάτρα και πατέρα από Άργος και Μυτιλήνη, σε κερδίζει με την ομορφιά της, και σε μαγεύει με την προσωπικότητά της.

 

 

Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα . Κρατάτε ως οικογένεια τις ελληνικές ρίζες σας;

Οι γονείς μου, ήταν πάντα πολύ περήφανοι Έλληνες. Επειδή μεγάλωνα σε ένα τόσο ξένο περιβάλλον στο Χονγκ Κονγκ, όπου υπήρχε πολύ λίγη ελληνική κουλτούρα, οι γονείς μου ανησυχούσαν πολύ, μήπως χάσουμε την επαφή, με την ελληνική μας ταυτότητα. Έκαναν μεγάλες προσπάθειες, για να διασφαλίσουν, ότι, αυτό δεν θα συμβεί. Κάποια στιγμή, μου έβαλαν και  έναν Έλληνα δάσκαλο στο Χονγκ Κονγκ για να βελτιώσει τα ελληνικά μου! Τελικά, αποφάσισαν ότι θα ήταν μια καλή εμπειρία για τον αδερφό μου και εμένα, να περάσουμε τα πρώτα μας χρόνια του δημοτικού στην Κεφαλονιά, όπου πήγαμε επίσης σχολείο. Λάτρεψα όμως, εκείνα τα πρώτα χρόνια στην Κεφαλονιά. Οι παππούδες μου έμεναν δίπλα μας και υπήρχε μια μεγάλη αίσθηση της οικογένειας και της ελληνικής κοινότητας!

Θα ήθελες να ζήσεις μόνιμα στην Ελλάδα;

Ναι φυσικά! Πήγα στο δημοτικό σχολείο στην Κεφαλονιά και μετά στην Αθήνα. Οι πιο ευτυχισμένες παιδικές μου αναμνήσεις, είναι από τις όμορφες στιγμές που πέρασα με την οικογένειά μου στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο. Σκέφτομαι την Ελλάδα ως το σπίτι μου, είμαι πολύ ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ και ελπίζω να περάσω τη ζωή μου στην Ελλάδα, τώρα που επέστρεψα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σου;

Είμαι 21 χρονών και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω, τι είδους μέλλον θα ήθελα να έχω. Έχω πολλά να μάθω και πολύ δρόμο μπροστά μου, αλλά θα ήθελα να ξεκινήσω μια επιχείρηση και να γίνω επιχειρηματίας που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Η φιλανθρωπία θα είναι πάντα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Το ιδανικό θα ήταν, να συνδυάσω όλα τα διαφορετικά στοιχεία της ζωής μου, την αγάπη μου για τις γλώσσες (μιλάω ήδη 5 και στα 26 μου θέλω να μιλάω 6 γλώσσες), τον πολιτισμό, τα ταξίδια και τη φωτογραφία, καθώς και όσα έμαθα στο Πανεπιστήμιο  της Μελβούρνης, σπουδάζοντας Πολιτικές Επιστήμες, και την εμπειρία μου στο μόντελινγκ, να εμπλακώ στην πολιτική αρένα και να το χρησιμοποιήσω, ως πλατφόρμα, για να βρούμε κοινό έδαφος, σε αιτίες που ωφελούν το περιβάλλον, μειώνουν τα πλαστικά απόβλητα και σώζουν για παράδειγμα, τους όμορφους ωκεανούς μας.

 

Έχεις δεχτεί στον χώρο του μόντελινγκ, κάποια σεξουαλική παρενόχληση ή κάτι που να σε έφερε σε δύσκολη θέση;

Η βιομηχανία του μόντελινγκ μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνη για τις νεαρές γυναίκες και απαιτεί μεγάλη προσοχή. Τα μοντέλα δεν είναι υπάλληλοι και εργάζονται ως ανεξάρτητοι εργολάβοι, στις περισσότερες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι οι νόμοι , συχνά δεν προστατεύουν τα μοντέλα, με τον τρόπο που προστατεύουν, άλλα επαγγέλματα. Πρόκειται για έναν τομέα που αλλάζει σιγά σιγά, αλλά η πρόοδος είναι ακόμη πολύ αργή. Δυστυχώς ο χώρος μας, έχει γεμίσει, με αδίστακτους ανθρώπους. Ήμουν πολύ τυχερή που προέρχομαι από μια πολύ δεμένη και προστατευτική οικογένεια και η μητέρα μου επέμενε να έρθει σε πολλά από τα γυρίσματά μου. Ως αποτέλεσμα, δεν είχα τις εμπειρίες που ξέρω ότι πολλά άλλα νεαρά μοντέλα μπορούν να έχουν, αλλά είχα το μερίδιό μου, σε συνομιλίες, που με έφεραν σε αμήχανη και δύσκολη θέση, ενώ υπήρξαν στιγμές, που με παρακολουθούσε κάποιος. Χρειάστηκε, να ζητήσω βοήθεια, από τις αρχές, για να γλιτώσω, από αυτό τον άνθρωπο.

 

 

Θα δήλωνες συμμετοχή στο ελληνικό Greek Next Top Model;

Λατρεύω το Greece’s Next Top Model! Συνήθιζα να παρακολουθώ, όλα τα επεισόδια με την οικογένειά μου στο Χονγκ Κονγκ και αυτή ήταν η εκπομπή ,που αρχικά με ενέπνευσε, να ασχοληθώ σοβαρά με το μόντελινγκ, όταν με προσέγγισε για πρώτη φορά ένας «ανιχνευτής» μόντελινγκ στην Ασία. Δεν θα απέκλεια τίποτα, αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία.

Αγαπάς τον εαυτό σου και γιατί;

Έχω πολύ δρόμο, να διανύσω και πολλά ακόμα να μάθω. Έχω περάσει από αποτυχίες και προκλήσεις στη ζωή, αν και είμαι ακόμα, πολύ νέα. Είμαι πολύ περήφανη, για ότι,  ότι δεν τα παρατάω εύκολα μπροστά στις δυσκολίες και ότι είμαι ένα πολύ πιστό και στοργικό άτομο που θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσω τους ανθρώπους. Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, σημαίνουν πολλά για μένα και μπορούν πάντα να βασίζονται, στο να είμαι δίπλα τους, όταν  τα πράγματα δυσκολεύουν!

Γιατί σε μαλώνεις;

Είμαι συνήθως πολύ χαλαρό άτομο και έτσι χρειάζεται πολύ, για να θυμώσω. Η αδικία, σε όλες τις μορφές της, μπορεί να με εξοργίσει. Με απογοητεύει επίσης,  όταν γίνονται σχόλια, για τον χαρακτήρα, το υπόβαθρο και την προσωπικότητά μου, με βάση καθαρά, την εμφάνισή μου. Χρειάστηκε να γίνω πιο υπομονετική με αυτό, τα τελευταία χρόνια και να μην  παίρνω προσωπικά, ανθρώπους, που όταν δεν με γνωρίζουν, βγάζουν άλλα συμπεράσματα.  Το θετικό είναι, ότι αυτή η εμπειρία με έκανε πολύ πιο ανθεκτική!

 

Ο έρωτας, τι ρόλο παίζει στη ζωή σου; Είσαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο;

Αυτό είναι μεγάλο ερώτημα! Είμαι πολύ ρομαντική στην καρδιά και η ιδέα της αγάπης και του πάθους, παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Δεν έχω βρει ακόμα τον «ένα», αλλά ελπίζω μια μέρα, να τον βρω στην Ελλάδα!

Θα ήθελες να κάνεις οικογένεια, με Έλληνα, για να συνεχίσεις, τις οικογενειακές ελληνικές ρίζες;

Απολύτως!

Ποια είναι τα όνειρά σου, στον χώρο του μόντελινγκ;

Όπως πολλά νεαρά μοντέλα της ηλικίας μου, θα ήθελα να συνεχίσω να έχω την ευκαιρία να κάνω πρωτοποριακές, δημιουργικές δουλειές ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και συναντώντας πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους. Είναι μια εξαιρετική στιγμή , γιατί η βιομηχανία του μόντελινγκ αλλάζει, και αγκαλιάζει, περισσότερο την  διαφορετικότητα και μια ευρύτερη προοπτική για την ομορφιά. Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να προωθώ αυτή την αλλαγή και την «επανάσταση» στη βιομηχανία της μόδας και να είμαι μέρος μιας πιο περιεκτικής και ποικιλόμορφης κουλτούρας στον κλάδο μας.

Ποια είναι η πιο δύσκολη αλλά και η πιο ευτυχισμένη στιγμή που έχεις βιώσει στη ζωή σου;

Πριν από αρκετά χρόνια, ο πολύ αγαπημένος μου αδελφός ,πέθανε από έναν σπάνιο καρκίνο των οστών που επηρεάζει νεαρά αγόρια, μετά από μια μακρά και δύσκολη μάχη. Ήταν μόλις 19 και ήμασταν εξαιρετικά δεμένοι, καθώς έχουμε, μόνο ένα χρόνο διαφορά. Αυτή ήταν, η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Το να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δω την αγαπημένη μου γιαγιά, μετά από σχεδόν τρία χρόνια απουσίας, με έχει κάνει πιο χαρούμενη. Οι πιο ευχάριστες αναμνήσεις μου, είναι από τα παιδικά μου χρόνια, του δημοτικού στην Ελλάδα, που τη θεωρώ σπίτι μου, και αυτές οι απλές λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν, πόσο χαρούμενη νιώθω, που επιτέλους, επέστρεψα ξανά!

 

Ποιο είναι το ατού της ομορφιάς σου;

Έχω αυτό, που θεωρείται πολύ εξωτικό και ενδιαφέρον «λουκ» στην αγορά της Ασίας. Είμαι χαμαιλέοντας και προσπαθώ να δείξω μια διαφορετική πλευρά της προσωπικότητάς μου, σε κάθε φωτογράφιση. Το σχήμα του σώματός μου είναι καμπυλωτό και πολύ διαφορετικό από τα περισσότερα, ασιατικά μοντέλα. Αυτό θεωρείται επίσης πολύ ενδιαφέρον και μοναδικό στην ασιατική αγορά, η οποία έχει μια πολύ διεθνή προοπτική και πάντα αναζητά τη διαφορετικότητα και την πρωτοτυπία στα μοντέλα της. Ενώ είμαι ξένη, πέρασα μεγάλο μέρος της παιδικής μου ηλικίας στο Χονγκ Κονγκ και ως εκ τούτου, μιλάω άπταιστα Καντονέζικα και Μανδαρινικά και είμαι πολύ εξοικειωμένος με την τοπική κουλτούρα και παραδόσεις. Αυτό εξακολουθεί να είναι αρκετά σπάνιο για ξένα μοντέλα στην Ασία και την Κίνα και αυτό έχει επίσης αποδειχθεί πλεονέκτημα στις δουλειές, αφού οι περισσότεροι, φωτογράφοι και πελάτες δεν μιλούν αγγλικά ή άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.