Η Στεφάτου έκανε την διαφορά φέτος για την ΑΕΚ

2024/05/25 at 3:41 ΜΜ 25/05/2024 newsroom

Στεφάτου στο enwsi.gr: «Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μου - Η ΑΕΚ έχει μέταλλο και έδειξε ότι είναι εδώ για να πρωταγωνιστεί»

Photo Credits: INTIME

Η σκόρερ της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, Ελένη Στεφάτου μιλάει στο enwsi.gr για τα συναισθήματα της μετά το χαμένο τρόπαιο

Η ΑΕΚ στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου επιβεβαίωσε περίτρανα πως ήρθε για να γράψει την δική της ιστορία στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η «Ένωση» απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα όχι μόνο στάθηκε επάξια αλλά «έχασε» το τρόπαιο για ένα πέναλτι. Το τέλος του αγώνα βρήκε όλες τις αθλήτριες με δάκρυα στα μάτια αλλά γεμάτη την ψυχή τους με περηφάνια για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν. Η σκόρερ της ΑΕΚ στον μεγάλο τελικό, Ελένη Στεφάτου μια ημέρα μετά την επιστροφή της ομάδας από τον Βόλο μίλησε στο enwsi.gr για τα συναισθήματα της, για το πως έζησε το παιχνίδι.

-Ελένη πραγματικά φτάσατε πολύ κοντά στην κατάκτηση του Κυπέλλου, τι συναισθήματα σου άφησε το παιχνίδι;

Τα συναισθήματα μου μετά από τον τελικό ήταν σίγουρα στενοχώρια γιατί πραγματικά δώσαμε και την ψυχή μας σε αυτό το ματς. Το παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, ήμασταν σίγουρες ότι μπορούμε να το γυρίσουμε και φάνηκε πόσο πολύ το θέλαμε. Παρόλα αυτά είμαι πολύ περήφανη για τις συμπαίκτριες μου γιατί κάναμε κατάθεση ψυχής. Είμαι περήφανη για όλα τα κορίτσια, το προπονητικό τιμ και την διοίκηση. Θέλω να τους αναφέρω όλους και ονομαστικά ξεκινώντας από τον πρόεδρο τον Αλέξη Αλεξίου, τον αντιπρόεδρο, Λευτέρη Αρχόντη, τον προπονητή μας Νίκο Κωτσοβό, τον τεχνικό διευθυντή, Χρήστο Χρηστόπουλο, τον τιμ μάνατζερ, Χρήστο Αμούργη, τον γυμναστή μας Θοδωρή Ποντίδη, τον φυσιοθεραπευτή Θεόδωρο Γεωργοστάθη και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Κώστα Καλύβα.

-Πως έζησες το παιχνίδι κατά την διάρκεια αλλά και τι είπατε με τις συμπαίκτριες του πριν την έναρξη;

Είχαμε πει και στα αποδυτήρια ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε και αυτό κάναμε. Μπήκαμε νευρικά στο παιχνίδι, ήταν και η πρώτη μας παρουσία σε τελικό οπότε ήταν λογικό. Αλλά σταδιακά βρήκαμε τα πατήματα μας και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ότι αξίζαμε τη νίκη. Είπαμε στα αποδυτήρια ότι δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι την τελευταία  στιγμή. Είναι σημαντικό για μας γιατί είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από νεαρές αθλήτριες, χωρίς μεγάλες εμπειρίες αλλά φάνηκε πως η ψυχή κάνει την διαφορά σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

-Πως νιώθεις που σκόραρες με την ΑΕΚ στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου;

Με γέμισε χαρά αλλά το ίδιο θα ένιωθα οποιαδήποτε άλλη συναθλήτρια μου είχε σκοράρει. Για αυτό και το γκολ αυτό θέλω να το αφιερώσω σε όλες τις συμπαίκτριες μου και ειδικά στην Δέσποινα Χατζηνικολάου για την απίστευτη ασιστ που έβγαλε στην φάση του γκολ.

-Σας επηρέασε ο τραυματισμός της Πελαγίας (σ.σ Μπαρτζακλή) και πως το διαχειριστήκατε σε εκείνο το χρονικό σημείο;

Η αλήθεια είναι πως φοβηθήκαμε πάρα πολύ για την Πελαγία. Θέλω να της ευχηθώ περαστικά. Είναι πραγματική μαχήτρια μόνο 17 ετών και δεν κοιτάει ηλικίες και ποιον έχει αντίπαλο. Έχει τρομερό ταλέντο. Όλες οι αθλήτριες σαν αδελφές της, της ευχόμαστε πραγματικά περαστικά και να επιστρέψει σύντομα πιο δυνατή.

-Μετά την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη;

Η πρώτη σκέψη ήταν απογοήτευση γιατί φτάσαμε πάρα πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Τα είχαμε δώσει όλα απέναντι  σε μια έμπειρη ομάδα. Φάνηκε ότι δεν έχει σημασία στο γήπεδο πόσο δυνατή ομάδα είσαι αλλά η ψυχή. Υπήρχε το συναίσθημα της πίκρας γιατί φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό. Είμαστε μια οικογένεια μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό. Είμαστε μια γροθιά και θέλω να το τονίσω αυτό.

Στεφάτου στο enwsi.gr: «Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα μου - Η ΑΕΚ έχει μέταλλο και έδειξε ότι είναι εδώ για να πρωταγωνιστεί»

-Το παιχνίδι αυτό μπορεί να αποτελέσει οδηγός για την ΑΕΚ για τα επόμενα χρόνια;

Η ομάδα έδειξε ότι έχει μέταλλο, πήγε μέχρι τελικό Κυπέλλου με μια ομάδα με νεαρές αθλήτριες με μέσο όρος ηλικίας 20-21 χρονών. Έχουμε όμως παίκτριες με προσωπικότητα και δεν τα παρατάμε ποτέ. Εννοείται ότι είναι μια παρακαταθήκη. Κερδίσαμε εμπειρίες και δείξαμε ότι η ΑΕΚ είναι εδώ, έτοιμη για να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί τίτλους.

-Η σεζόν φτάνει  στο τέλος, τι κρατάς από την φετινή χρονιά;

Κρατάω την συμμετοχή μας στον τελικό. Η ομάδα αρχίζει και διαμορφώνεται την μαθαίνει και ο κόσμος σιγά σιγά. Ο κόσμος ήταν κοντά μας σε πολλά παιχνίδια εντός  αλλά και εκτός Αθηνών και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Τα περισσότερα κορίτσια παίζουν και στο futsal γυναικών, υπήρχε μεγάλη κούραση αλλά όλες αντεπεξήλθαν με τον καλύτερο τρόπο.

-Σας στενοχώρησε που δεν είχε κόσμο στο γήπεδο;

Ο αγώνας αυτός  ήταν μια διαφήμιση του γυναικείου ποδοσφαίρου. Ένα παιχνίδι με πολύ πάθος και ανταγωνισμό. Είναι κρίμα που έγινε χωρίς την παρουσία κόσμου. Είναι λυπηρό. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που βρέθηκε εκεί  και φώναζε για την ομάδα και στο τέλος μας χειροκρότησε παρά την ήττα.

Το μήνυμα μου για τη νέα χρονιά είναι να έχουμε υγεία, γιατί πραγματικά όλες οι αθλήτριες στο γυναικείο ποδόσφαιρο αξίζουν συγχαρητηρίων. Όλες προσπαθούμε υπό αντίξοες συνθήκες. Ζητάμε την συμπαράσταση όλων των φιλάθλων. Ο κόσμος μαθαίνει σταδιακά το ποδόσφαιρο γυναικών και αυτό που ζητάμε και από τους αρμόδιους είναι τα αυτονόητα. Μεγαλύτερο σεβασμό και εκτίμηση  στην προσπάθεια μας. Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, την μητέρα, τον πατέρα και την αδερφή που είναι πάντα εκεί και με στηρίζουν στα εύκολα και στα δύσκολα. Η ψυχολογική στήριξη είναι πολύ σημαντική και τους ευχαριστώ και δημόσια.

 

 

 

1 / 10: Α. Πορτοσάλτε: «Εμπεδώνουν οι φίλοι του Ολυμπιακού ότι υπάρχουν και οι ήττες στη ζωή»

Α. Πορτοσάλτε: «Εμπεδώνουν οι φίλοι του Ολυμπιακού ότι υπάρχουν και οι ήττες στη ζωή»

2 / 10: Απευθείας σύνδεση με το Βερολίνο: Τα μέτρα ενόψει του Final Four της Ευρωλίγκας

Απευθείας σύνδεση με το Βερολίνο: Τα μέτρα ενόψει του Final Four της Ευρωλίγκας

3 / 10: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κορίτσια φίλαθλοι των Μπακς τρελάθηκαν που έδεσε τα κορδόνια μπροστά τους

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κορίτσια φίλαθλοι των Μπακς τρελάθηκαν που έδεσε τα κορδόνια μπροστά τους

4 / 10: Ο Εμπαπέ φτάνει στα Ηλύσια Πεδία σαν... αρχηγός κράτους

Ο Εμ

6 / 10: Δ. Οικονόμου σε Μ. Κωστίδη: «Ρίξαμε τρία μπαλάκια στην ομάδα σου χθες»

Δ. Οικονόμου σε Μ. Κωστίδη: «Ρίξαμε τρία μπαλάκια στην ομάδα σου χθες»

7 / 10: Μ. Κωστίδης: Εχθές πέρασε το «μαχητικό» Σλούκας από την Κωνσταντινούπολη

Μ. Κωστίδης: Εχθές πέρασε το «μαχητικό» Σλούκας από την Κωνσταντινούπολη

8 / 10: Ντουμπάι: Wakeskate σε πισίνα υπερχείλισης και μετά πτώση από τον 77ο όροφο ουρανοξύστη

Ντουμπάι: Wakeskate σε πισίνα υπερχείλισης και μετά πτώση από τον 77ο όροφο ουρανοξύστη

9 / 10: Βραβεύτηκε ο δικός μας, Νίκος Παγκάκης

Βραβεύτηκε ο δικός μας, Νίκος Παγκάκης

10 / 10: Αγώνες κολύμβησης για τολμηρούς στη Σιβηρία με θερμοκρασίες... -56°C

Αγώνες κολύμβησης για τολμηρούς στη Σιβηρία με θερμοκρασίες… -56°C

Γιώργος Τσακίρης – ΑΕΚ: Η περσινή χαρά, οι μεταγραφές και η κριτική