Θεοδωρικάκος: «Η Κυβέρνηση προσπαθεί και επιτυγχάνει να αυξήσει το εισόδημα των πολιτών»

2024/09/17 at 1:41 ΜΜ 17/09/2024 newsroom 

«Σημασία έχει να εξασφαλίζουμε ένα βασικό επίπεδο ποιότητας ζωής για όλους τους Έλληνες, ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν τις ανάγκες της καθημερινότητας και του νοικοκυριού», ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πρωινό Soundtrack» .

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Κυβέρνηση προσπαθεί και επιτυγχάνει μέσα από συνεχείς κοστολογημένες παρεμβάσεις να αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών», κάτι που αποτυπώνεται στην αύξηση κατά 27% του κατώτατου μισθού, στην μείωση της ανεργίας, αλλά και την άνοδο του μέσου μισθού με προοπτική να φτάσει τα 1.500 ευρώ μεικτά.

Όσον αφορά την «μάχη» κατά της ακρίβειας, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «το Υπουργείο έχει θεσπίσει πολύ αυστηρούς και εντατικοποιημένους ελέγχους που έχουν οδηγήσει τους τελευταίους μήνες σε αποκλιμάκωση του μέσου όρου των τιμών στα ράφια», με εξαίρεση προϊόντα, όπως το λάδι του οποίου η τιμή έχει εκτοξευθεί κατά 60%, εξαιτίας της καταστροφής στην ελαιοπαραγωγή της Ισπανίας, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο εξαγωγέα του είδους παγκοσμίως.

Για τα σχολικά είδη, τόνισε ότι και εκεί υπήρξε πτώση στις τιμές ακόμη και 15% σε σχέση με πέρυσι, καθώς υπήρχαν εναλλακτικές που αύξησαν τον ανταγωνισμό στις επιχειρήσεις. Πρόσθεσε δε πως τα σχολικά είδη εντάχθηκαν στον πάρα πολύ αυστηρό νόμο, ο οποίος βάζει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, που θα πρέπει να είναι στα ίδια επίπεδα με το 2021.

Για την αγανάκτηση του κόσμου σχετικά με το αυξημένο κόστος ζωής, που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ο Υπουργός εξέφρασε την κατανόηση του, ωστόσο σημείωσε πως βασικό ζήτημα για αυτό είναι οι λογαριασμοί ρεύματος και τα ακριβά ενοίκια, για τα οποία έγιναν εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την παρέμβαση του Υπουργεία για την Golden Visa. Όπως ανέφερε, αυτό που αλλάζει είναι πως, όσοι επενδύουν 250.000 ευρώ σε start-ups επιχειρήσεις, θα μπορούν να γίνονται κάτοχοι της. Με αυτόν τον τρόπο, υπογράμμισε, πως δίνεται ισχυρό κίνητρο, καθώς αφενός δεν απαιτούνται τα 800.000 ευρώ για την αγορά ακινήτου, αφετέρου τα χρήματα διοχετεύονται σε παραγωγικό και δημιουργικό σκοπό που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, αναφορικά με τις φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις που συγχωνεύονται, επισήμανε ότι αν μία οικονομία θέλει να είναι θελκτική προχωρώντας μπροστά, θα πρέπει να έχει περισσότερες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, γεγονός που το μοντέλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να προσφέρει στον ίδιο βαθμό.

Ακούστε το ηχητικό στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.mixcloud.com/KanaliEna904/%CE%BF-%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-904-17092024/[/embed]