Φωτιά και…112 στην Ηλεία

2024/10/04 at 3:56 ΜΜ 04/10/2024 newsroomΔύο μεγάλες φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής (04.10.2024) στην Ηλεία με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η πρώτη φωτιά καίει δασική έκταση στο Γεράκι Αμαλιάδας στην Ηλεία, με τις φλόγες να επεκτείνονται γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η άλλη βρίσκεται στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος.

Σύμφωνα με το ilialive.gr η πυρκαγιά στο Γεράκι Αμαλιάδας μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ με την βοήθεια των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, κινείται ταχύτατα προς το Κρυονέρο. Κινείται πλέον προς την περιοχή Μπουμπούνα Κρυονερίου και απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Μάλιστα το 112 εξέδωσε μήνυμα προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τσιχλέικα, Κρυόνερο, Βρετέικα, απομακρυνθείτε προς Αμαλιάδα». Οι κάτοικοι των τριών αυτών περιοχών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με κατεύθυνση την Αμαλιάδα.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Τσιχλέικα #Κρυόνερο #Βρετέικα απομακρυνθείτε προς #Αμαλιάδα

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki
@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) October 4, 2024

Επειδή η φωτιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 3 ομάδες δασοκομάντος, 18 οχήματα και από αέρος συνδράμουν τέσσερα ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη. Υπάρχει επίσης βοήθεια από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι, του δήμου Ήλιδας #Ηλεία.
Κινητοποιήθηκαν 60 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ηςΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, 3 Ε/Π και 7 Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) October 4, 2024

Παράλληλα δυο νέες εστίες φωτιάς ξέσπασαν στην περιοχή της Βουπρασίας και στο Πανόπουλο, στο Χάνι Σπαρτουλιάς του νομού Ηλείας.

Στην περιοχή βρίσκονται 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, 10 οχήματα, και από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος #Ηλεία.
Κινητοποιήθηκαν 32 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 10 οχήματα, 5 Α/Φ και 1 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) October 4, 2024

Και στα δύο αυτά σημεία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ελέγξουν την εξάπλωση της φωτιάς.