Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός στο Καραισκάκη

2024/10/20 at 6:09 ΜΜ 20/10/2024 newsroomΟ Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 κόντρα στο Λεβαδειακό στο “Καραϊσκάκης” για την 8η αγωνιστική της Super League, σε μία απίθανη γκέλα για τους Πειραιώτες, που ήρθε μετά από προβάδισμα δύο τερμάτων.

Μετά τα γκολ των Τσικίνιο και Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός επέτρεψε στον Λεβαδειακό να φθάσει στην ισοφάριση και δεν βρήκε στη συνέχεια ένα δικό του τρίτο γκολ, με αποτέλεσμα να χάσει δύο πολύτιμους βαθμούς στη Super League.

Το παιχνίδι
Πολύ νωρίς στο ματς, μόλις στο δεύτερό του λεπτό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Τσικίνιο, ένα τέρμα που αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ στη φάση, αλλά το VAR του έδωσε έγκριση! Ο Κάρμο έβγαλε τη βαθιά μπαλιά, και ο Βέλντε βρήκε με κεφαλιά τον Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος είδε την έξοδο του αντίπαλου πορτιέρε και με ωραίο “σκάψιμο” έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 και το πρώτο του φετινό γκολ.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς και βρέθηκε να φτάνει με ευκολία στα καρέ του Λεβαδειακού. Στο 12′ ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά -μετά από γέμισμα -και ο Γκροφ απέκρουσε με δυσκολία, ενώ στο 17′ ο Μασούρας έπιασε το δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Το δεύτερο γκολ ήρθε τελικά για τους Πειραιώτες με πέναλτι που έκανε με χέρι στην περιοχή ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο Ελ Κααμπί ευστόχησε από τα 11 βήματα και έκανε το 2-0 στο ματς.

Ο Λεβαδειακός δεν τα παράτησε όμως και “πίεσε” για ένα γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Κατάφερε έτσι να βρει ένα γκολ, με δικό του πέναλτι στο 45′. Ο Ζίνι ανετράπη από τον Ντόη στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε τη βούλα, για να κάνει το 2-1 ο Όζμπολτ λίγο πριν την ανάπαυλα.

Το γκολ των Βοιτωτών έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς και έδωσε ψυχολογία στους παίκτες των Βοιωτών, οι οποίοι έφθασαν στη συνέχεια και στην ισοφάριση. Μετά από βαθιά σέντρα από αριστερά, ο Γιαννιώτας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 2-2.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ της ισοφάρισης και είχε μία μεγάλη ευκαιρία στο 74′, με τον Ελ Κααμπί να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μασούρα από αριστερά. Ο Λεβαδειακός ήταν όμως καλά οργανωμένος στην άμυνά του και δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να “πιέσουν” περισσότερο την εστία του, με αποτέλεσμα να κρατήσουν την ισοπαλία μέχρι τέλους.

Το 2-2 ήταν έτσι και το τελικό σκορ στον αγώνα, με τον Ολυμπιακό να χάνει δύο βαθμούς στη Super League, στη μεγαλύτερη “γκέλα” του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.