Χ. Σπίρτζης: Πλήρως αποδιοργανωμένη η αστυνομία

2021/06/23 at 3:42 ΜΜ 23/06/2021 NewsRoomΜόνο κατ΄ όνομα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια μπέρδεψε τον πραγματικό θεσμικό ρόλο της ελληνικής αστυνομίας με πολιτικούς δογματισμούς που σχετίζονται τόσο με τον περιορισμό ατομικών ή συνταγματικών ελευθεριών όσο και με διάφορες δοξασίες, δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Σύριζα Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4  και την εκπομπή  «Πειραιάς 24» με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα. «Έχουμε μία αστυνομία πλήρως αποδιοργανωμένη, που δε μπορεί να ανταπεξέλθει όχι μόνο στο θεσμικό της ρόλο αλλά και στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία με τον ανεξέλεγκτο τρόπο που βιώνουμε κάθε μέρα σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.
 
Αναφερόμενος στις 3.500 προσλήψεις αστυνομικών είπε ότι έγιναν με κατ΄ εξαίρεση διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, με 20 ημέρες εκπαίδευση, μόνο σε νέες δομές και σε τμήμα της αστυνομίας που σχετίζονται με τη καταστολή. Χρειαζόμαστε μία αστυνομία με σύγχρονα μέσα και ειδικούς επιστήμονες που θα αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα και το έγκλημα γενικότερα, επισήμανε ο βουλευτής του Σύριζα, Τομεάρχης για την ασφάλεια. «Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προσλάβει ειδικούς επιστήμονες, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, τεχνικούς πληροφορικής, νομικούς προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα του trafficking, της έμφυλης βίας, της γυναικοκτονίας, προβλήματα που μετά το lock down άφησαν βαριές συνέπειες σε πολύ μεγάλο εύρος της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο κ. Σπίρτζης.
 
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η εγκληματικότητα λόγω της συγκυρίας του lock down θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί καθώς σύμφωνα με εκθέσεις έμπειρων αστυνομικών, με το άνοιγμα της κοινωνίας η δράση των συμμοριών θα ήταν αυξημένη. Αντίθετα όπως είπε ο κ. Σπίρτζης στο σταθμό μας, η κυβέρνηση προέταξε την καταστολή, με τα ακραία φαινόμενα αστυνομικής βίας που βιώσαμε, αφού οι εντολές που είχε ήταν η μη ανοχή οποιουδήποτε διαφωνεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή με την πολιτική πυγμής που ήθελε να εφαρμόσει σε μία πολύ μεγάλη περίοδο και όχι στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και του οργανωμένου εγκλήματος.
 
Τέλος, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του Σύριζα Χρήστος Σπίρτζης είπε χαρακτηριστικά ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως ενώ η προεκλογική της εξαγγελία ότι θα κοιμόμαστε με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα έμεινε στα λόγια. «Στο επίκεντρο των επιχειρημάτων της κυβέρνησης δεν ήταν η εγκληματικότητα αλλά στο τι γινόταν σε δύο δρόμους των Εξαρχείων ή στην πολιτική κατεύθυνση που είχε ο Σύριζα, δηλαδή σε μία άλλη οπτική για την αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων» .