Γ. Πατούλης: «θα διεκδικήσω και δεύτερη θητεία »

2021/06/27 at 6:37 ΜΜ 27/06/2021 NewsRoomΣτις δράσεις στήριξης  των πολιτών κατά την περίοδο της πανδημίας, στις  μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει επί θητείας του και μετατρέπουν το Λεκανοπέδιο σε απέραντο εργοτάξιο, καθώς και στην απόφαση του να  διεκδικήσει και νέα θητεία στην Περιφέρεια Αττικής για να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει, αναφέρεται σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής ο Γ. Πατούλης.
 

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Χρήστο Μπόκα, επισημαίνει: «Στην πανδημία δεν αφήσαμε κανέναν πολίτη μόνο του, διαθέσαμε πάνω από 100 εκατομμύρια  ευρώ για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού σε νοσοκομεία και δημόσιες δομές υγείας στην Αττική, ενώ εξασφαλίσαμε επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μπορούν να  πληρώνονται σήμερα οι γιατροί και οι νοσηλευτές που προσλήφθηκαν για να ενισχυθεί το ΕΣΥ την περίοδο του Covid.  Έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 37.000 διαγνωστικούς ελέγχους ανίχνευσης του ιού με το εξειδικευμένο προσωπικό μας με 10 κινητές μονάδες σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Επίσης σε 10.000 μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, δώσαμε δωρεάν μη επιστρεπτέα επιχορήγηση 250 εκατ. ευρώ και δημιουργήσαμε την τηλεφωνική γραμμή 1110 με γιατρούς και ψυχολόγους προκειμένου να μπορούν να ενημερώνονται οι συμπολίτες μας για θέματα που αφορούν στην πανδημία».

 Διεκδικώ να υπάρξει μια ουσιαστική αποκέντρωσηστην Αυτοδιοίκηση

Στη συνέχεια Γ. Πατούλης κάνει αναφορά στην αναγκαιότητα ουσιαστικής αποκέντρωσης στην αυτοδιοίκηση της οποίας δηλώνει φανατικός οπαδός και τονίζει ότι θα διεκδικήσει μια νέα θητεία. Ειδικότερα, στην ερώτηση αν στο τέλος της θητείας του, θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός που έχει κάνει, απάντα:

«Είναι δεδομένο ότι μέσα σε δύο χρόνια, δεν αντιμετωπίζονται ελλείψεις δεκαετιών. Όπως κι ότι δεν αρκεί θητεία τεσσάρων ετών, για να υλοποιήσεις ένα πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Αττικής. Στόχος μου είναι ως το τέλος του 2023, να έχουν δρομολογηθεί όλες οι μεγάλες παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε.  Και θα διεκδικήσω μια δεύτερη θητεία, για να ολοκληρωθούν τα έργα αυτά».
 
Στη συνέχεια στο σχόλιο του δημοσιογράφου για το αν υπάρχει σενάριο στο μυαλό του,  για μεταπήδηση στην κεντρική πολιτική σκηνή, τονίζει:
«Παραμένω φανατικός οπαδός της αυτοδιοίκησης. Θέλω να είμαι ξανά Περιφερειάρχης και διεκδικώ να υπάρξει μια ουσιαστική αποκέντρωση, με ανακατανομή και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το Κεντρικό Κράτος προς την αυτοδιοίκηση. Με επαρκείς οικονομικούς πόρους αλλά και το αναγκαίο προσωπικό για να ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας. Πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει το λόγο του και θα βάλει ως πρωθυπουργός τη δική του σφραγίδα, σε μια μεγάλη και πραγματική  μεταρρύθμιση, που θα πάει την Ελλάδα και τις τοπικές μας κοινωνίες, μπροστά».
 

Αναπτυξιακά έργα και διαχείριση απορριμμάτων

 
Στη συνέντευξη ο Περιφερειάρχης Αττικής εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το επόμενο διάστημα θα είναι μια περίοδος δημιουργικής αναγέννησης της Αττικής. Τονίζει ότι η πρώτη φάση των έργων στον Φαληρικό Όρμο θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο, περίοδο κατά την οποία καιπρογραμματίζεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση.
Στη συνέχεια παρουσιάζει τους βασικούς άξονες για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο και τονίζει ότι  δίνει προτεραιότητα στην ανακύκλωση και τη λειτουργία ξεχωριστού ρεύματος συλλογής βιοαποβλήτων, στοχεύει στο  οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, ο οποίος θα πάψει να λειτουργεί ως χωματερή  που θάβονται σκουπίδια χωρίς επεξεργασία και ότι επενδύει ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών της Αττικής σε θέματα απορριμμάτων .