Intracom Defense: Νέες προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

2021/06/14 at 1:03 ΜΜ 14/06/2021 NewsRoom

Τις εγκαταστάσεις στο Κορωπί της Intracom Defense επισκέφθηκε ο  Ακόλουθος Άμυνας της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, Ταξίαρχος κ. Jassim Shurafa, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές στρατηγικής συνεργασίας για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο Ακόλουθος Άμυνας, τον οποίο υποδέχθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της IDE, κ. Γεώργιος Τρουλλινός, με ανώτερα στελέχη της εταιρείας, ενημερώθηκε για τις προοπτικές βιομηχανικής συνεργασίας με τα Η.Α.Ε. σε προγράμματα ενδιαφέροντος. Μάλιστα, ο Ταξίαρχος Shurafa είχε την ευκαιρία να δει τις εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες παραγωγής της IDE, εστιάζοντας στο εξαιρετικό δυναμικό της εταιρίας που οδήγησε τις εξαγωγές της στο 93% κατά μέσο όρο του κύκλου εργασιών της κατά την τελευταία δεκαετία.

Θυγατρική της Intracom Holdings, η Intracom Defense, είναι μια καταξιωμένη ελληνική εταιρεία στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων με αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα. Η IDE χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων στους τομείς των ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, τακτικών συστημάτων επικοινωνιών και πληροφοριών, ολοκληρωμένων λύσεων επιτήρησης, υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και μη επανδρωμένων συστημάτων.
Επιπλέον, συγκαταλέγεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του NATO, συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα και έχει επιτύχει να ηγείται σε ευρωπαϊκά έργα χρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας.