Ποδηλατοβόλτα στον Πειραιά δίπλα στη θάλασσα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

2021/06/02 at 3:30 ΜΜ 02/06/2021 NewsRoom 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, αύριο Πέμπτη 3 Ιουνίου, ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει συμβολική ποδηλατοβόλτα δίπλα στη θάλασσα. Η ποδηλατική διαδρομή θα ξεκινήσει στις 18:00, με σημείο εκκίνησης τη Μαρίνα Ζέας μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο και θα καταλήξει κάτω από την πλατεία Αλεξάνδρας, μπροστά από την τριήρη «Ολυμπιάς» που βρίσκεται εκεί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2021».
Στην ποδηλατάδα, θα συμμετάσχουν Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και των νοτίων προαστίων, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και επιστημονικών φορέων της πόλης και αθλητές της Πανελλήνιας Ποδηλατικής Ομοσπονδίας. Έχουν προσκληθεί επίσης, αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές, καθώς και μαθητές από σχολεία του Πειραιά.
Την ίδια ημέρα, ο προαύλιος χώρος του Ναυτικού Μουσείου Πειραιά, μετατρέπεται σε «πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής», όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις πρώτες τους πεταλιές και να μάθουν τους κανόνες της σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς από εξειδικευμένους εκπαιδευτές. Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και της εταιρείας Kassimatis Cycling.
Παράλληλα, το μουσικό ροκ συγκρότημα, «Κίτρινα Ποδήλατα» θα βρίσκεται στο Πασαλιμάνι σε εμφανίσεις έκπληξη, προσαρμοσμένες στα δεδομένα της εποχής.
Οι πρωτοβουλίες αυτές, που διοργανώνονται στο πλαίσιο του έργου «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» του Δήμου Πειραιά και έχουν ως στόχο να προτρέψουν τους πολίτες να εντάξουν το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους και να αναδείξουν την ανάγκη για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και άλλων σχετικών υποδομών. Επιδιώκουν επίσης, να υπογραμμίσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η καθημερινή χρήση του ποδήλατου όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η απελευθέρωση χώρου στους δρόμους, αλλά και το γεγονός ότι το ποδήλατο αποτελεί ένα οικονομικό μέσο με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2021, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο: imeresthalassas.gr/