Σπυράκη (σε ΚΑΝΆΛΙ-1): Ο Ζάεφ έκανε ατόπημα

2021/06/23 at 11:59 ΠΜ 23/06/2021 NewsRoom 
Ατόπημα χαρακτήρισε το tweet με το οποίο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του ως «Μακεδονία», στο πλαίσιο του Euro, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τη δημοσιογράφο Λία Λάππα. Όπως είπε η συμπεριφορά του Ζόραν Ζάεφ είναι ανακόλουθη και αναξιόπιστη και αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ αποτελεί ένα από τα κριτήρια της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Ο ίδιος ο κ. Ζάεφ όταν ετέθη το θέμα της ποδοσφαιρικής ομάδας, το οποίο είναι σημαντικό, φρόντισε να λειάνει τις γωνιές και να δώσει εξηγήσεις με δήλωσή του, που ανέφερε ότι θα διευθετηθεί το θέμα και θα αλλάξει η ονομασία της ομάδας σύμφωνα με τη συμφωνία και τους κανόνες της ΟΥΕΦΑ, ωστόσο αντί να προχωρήσει σε αυτό, έγραψε δημόσια δήλωση στο twitter  αποκαλώντας την, ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας» είπε η κα. Σπυράκη.
«Επειδή η ελληνική πλευρά δε συμπεριφέρεται ως ταραξίας στην περιοχή δε σημαίνει ότι δεν έχει άλλα όπλα για να επαναφέρει στη τάξη την πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας» επισήμανε.
Αναφερόμενη στην κυβέρνηση του Σύριζα η κα. Σπυράκη δήλωσε ότι όταν έκανε την επιλογή να προχωρήσει στη συγκεκριμένη συμφωνία, η ΝΔ ήταν κατηγορηματικά αντίθετη και είχε επισημάνει σε  όλους τους τόνους ότι είχε αστάθειες και γκρίζα σημεία που έδινε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν αλυτρωτικές συμπεριφορές, πέρα από το γεγονός ότι αναγνώριζε τη μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Αυτή τη στιγμή συμπεριφορές δείχνουν ότι και στο κορυφαίο επίπεδο της πολιτικής σκηνής της Βόρειας Μακεδονίας γράφουν τη συμφωνία στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.
«Η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας περνάει και από την Ελλάδα και η διαδικασία αυτή δεν έχει ξεκινήσει εξαιτίας και ενστάσεων από την Βουλγαρία. Αν μας χάσει από συμμάχους θα ευθύνεται η συμπεριφορά του ίδιου του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας και τα πράγματα θα είναι πολύ σοβαρά πλέον, καθώς η ένταξη είναι πολύ κρίσιμη για την εκάστοτε χώρα και λόγω της οικονομικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Σπυράκη.
 
 
 
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά λέγοντας ότι μέσα από αυτό το αποτρόπαιο και τραγικό συμβάν ήρθε ξανά στο προσκήνιο η συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία και τη βία πίσω από τις κλειστές πόρτες, η οποία δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο με δομές που παρέχουν ασφάλεια στις γυναίκες και τα παιδιά που υφίστανται τέτοιου είδους βία.
Η κα Σπυράκη προανήγγειλε μέσω του Καναλιού Ένα, ότι η Κομισιόν ετοιμάζει νομοθέτημα το οποίο θα έρθει στο ευρωκοινοβούλιο με στόχο το 2030 η απασχόληση των γυναικών και των ανδρών να είναι στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στο 78% του ενεργού πληθυσμού.  Παράλληλα τόνισε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έρθει και ένα ακόμη νομοθέτημα που θα επιβάλλει την ίση αμοιβή ανδρών και γυναικών με τα ίδια προσόντα και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς σύμφωνα με έρευνα η μισθολογική διαφορά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο ξεκινά από 12% έως και 14%.
https://www.mixcloud.com/KanaliEna904/η-μαρία-σπυράκη-στο-κανάλι-ένα-904-2362021/