Στη μητέρα της Καρολάιν δίνεται η προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας

2021/06/28 at 3:03 ΜΜ 28/06/2021 NewsRoomΣτη μητέρα της Καρολάιν δίνεται η προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας.
Η εισαγγελία ανηλίκων αποφάσισε:
την προσωρινή εν όλω αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πιλότο
την προσωρινή ανάθεση της επιμέλειας στη μητέρα της Καρολάιν
Σύμφωνα με την εισαγγελική διάταξη οι γονείς του πιλότου έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται τη μικρή Λυδία 5 ημέρες το μήνα στον τόπο όπου διαμένει, δηλαδή την Αλόννησο, μεταξύ των ωρών 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι.
Αντίγραφα του φακέλου διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Βόλου η οποία θα έχει την εποπτεία της τακτικής παρακολούθησης της υπόθεσης.
Η απόφαση έχει προσωρινή ισχύ έως ότου αποφασίζουν τα αστικά δικαστήρια. Εντός 30 ημερών προβλέπεται να εισαχθεί η υπόθεση σε ακροατήριο, είτε μετά από προσφυγές που ενδεχομένως να προσφύγουν οι δύο οικογένειες, είτε αυτεπαγγέλτως από την εισαγγελία ανηλίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση της ομαλής σωματικής και ψυχολογικής διάπλασης του παιδιού.
Τι ζητούσαν οι δύο πλευρές
Η οικογένεια της Καρολάιν είχε ζητήσει την αποκλειστική επιμέλεια της 11 μηνών Λυδίας, για να μεγαλώσει το μωρό μαζί με την γιαγιά του στην Αλόννησο.
Η οικογένεια του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είχε ζητήσει να μοιραστεί η επιμέλεια μεταξύ εκείνων και της μητέρας της Καρολάιν, το χειμώνα το παιδί να μένει στην Αθήνα και τους καλοκαιρινούς μήνες στην Αλόννησο, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.