Teaser Βίντεο για το Neon, το νέο κανάλι του ομίλου ΑΝΤ1

2021/06/23 at 2:21 ΠΜ 23/06/2021 NewsRoomΜε ένα τρέιλερ που ανέβηκε στα social media, το Μακεδονία TV ανακοίνωσε ότι σύντομα, και μετά από 31 χρόνια λειτουργίας, θα αλλάξει όνομα και θα λέγεται Neon TV. Υποδηλώνοντας έτσι και το νέο προφίλ του καναλιού, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα απευθύνεται σε πιο νεανικό κοινό που παρακολουθεί ξένες σειρές που δεν χωράνε στην ελεύθερη τηλεόραση.  Για τον  θεματικό τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας, υπάρχει πάντοτε το σχέδιο για την προσθήκη και νεανικού ενημερωτικού προγράμματος τύπου “Vice”. Η στήλη είχε προαναγγείλει την εξέλιξη από τις 30 Μαϊου, εκτιμώντας πως το νέο όνομα θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του Euro2020, όπως και έγινε με τη διάθεση του σχετικού τρέιλερ στα social media.
 
Αρχικά ήταν περιφερειακής εμβέλειας για την Κεντρική Μακεδονία και ανήκε στο Δημοσιογραφικό Συγκρότημα της εφημερίδας Μακεδονία.
Το 1994 όντας περιφερειακός σταθμός απέκτησε εμβέλεια και στην Αττική, ενώ το 1995 η άδεια του σταθμού μετατράπηκε σε πανελλαδικής εμβέλειας, γεγονός που τον καθιστούσε μέχρι το 2020 τον μοναδικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας που εξέπεμπε από την Θεσσαλονίκη και γενικότερα εκτός πρωτευούσης (Αθήνα).

Το 2000 το κανάλι εξαγοράστηκε από τον όμιλο του Antenna, και έκτοτε προβάλλει και προγράμματα τόσο του ANT1, όσο και των υπόλοιπων σταθμών που ανήκουν στον όμιλο. Από το 2009, μεταδίδεται από την επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική υπηρεσία της Digea.

 
 
 
 
Πηγή : topontiki.gr – typologies.gr