Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα θερινά τμήματα του εκπαιδευτικού προγράμματος “Διδακτική Αλληλεγγύη”

2021/06/03 at 2:32 ΜΜ 03/06/2021 NewsRoomΞεκίνησαν οι εγγραφές στα θερινά τμήματα του Προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά,  στο πλαίσιο έναρξης της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2021-2022.
Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως και τις 15 Ιουνίου, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από τις 16 έως τις  30 Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων από εθελοντές καθηγητές στους μαθητές της πόλης μας, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους Πειραιά κάθε ηλικίας.
Σημειώνεται ότι οι μαθητές του προγράμματος  «Διδακτική Αλληλεγγύη»  καταγράφουν κάθε χρόνο υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:
 
«Το πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης είναι μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δράσεις του Δήμου Πειραιά που υλοποιείται μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, καθώς στηρίζει μαθητές της πόλης μας, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που κάθε χρόνο οι  μαθητές μας καταγράφουν υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς είναι σημαντικό να συμβάλουμε, προκειμένου να πραγματοποιούν τους στόχους και τα όνειρά τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα τη γνώση τους στα παιδιά της πόλης μας, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές της πόλης μας, για ένα αισιόδοξο μέλλον, γεμάτο μάθηση και γνώση».
Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο πρόγραμμα (για το προσεχές σχολικό έτος), στο site του Δήμου Πειραιά, στον εξής σύνδεσμο:
https://piraeus.gov.gr/wp-content/uploads/2021/06/dikaiologitika-gia-thn-eisagwgh-sto-programma-didaktiki-allhleggyh.doc