Αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου – FANTOMAS.GR

2021/07/20 at 3:41 ΜΜ 20/07/2021 NewsRoom

Σε αλυσιδωτές παρεμβάσεις υπέρ της ανάγκης να προχωρήσει άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού προχώρησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας και η Νεολαία του κόμματος, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε πολιτική δύναμη που συμμετέχει συντεταγμένα στην εκστρατεία πειθούς υπέρ του εμβολίου, αποτινάσσοντας τη «γραμμή Πολάκη».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία ανακοίνωσή της που εξέδωσε μετά τα συλλαλητήρια των αρνητών στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, επιτέθηκε ευθέως και στη ρητορική των αντιεμβολιαστών, αποτελώντας την πιο έντονη «θεσμική» αντίδραση από τη μεριά της Κουμουνδούρου απέναντι σε όσους διακηρύσσουν την αντίθεσή τους στα εμβόλια. Με τον ξεκάθαρων προθέσεων τίτλο «διεκδικούμε σοβαρή εκστρατεία ανοσίας και όχι ανοησίας» και συνοδευόμενη από ένα ανάλογο μπάνερ, η ανακοίνωση επιτίθεται στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι με τις εξαγγελίες της «το μόνο που κάνουν είναι να διχάζουν την ελληνική κοινωνία και να πυροδοτούν αντιδραστικά συλλαλητήρια άρνησης» και ότι δεν έχει προσπαθήσει «συστηματικά να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας και να διασφαλίσει τη συνειδητή επιλογή των πολιτών στον εμβολιασμό».

Αναφέροντας ότι η θέση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «ο εμβολιασμός είναι μία πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Αποτελεί διακύβευμα το επόμενο διάστημα το αν θα καταφέρουμε με προμετωπίδα την επιστήμη και τον ορθό λόγο να πείσουμε ακόμη και τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας για την ανάγκη του εμβολιασμού». Η αντίδραση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς προέρχεται από τη νεότερη γενιά των στελεχών, που εκφράζει κατά κανόνα την πιο αριστερή και ριζοσπαστική γραμμή του κόμματος, στην οποία θα ήθελε να απευθύνεται η «γραμμή Πολάκη», που επενδύει την άρνηση στον εμβολιασμό με έναν αντιδραστικό ιδεολογικοπολιτικό λόγο.

Νέα ενόχληση

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται μερικές μέρες μετά την τελευταία παρέμβαση του Παύλου Πολάκη για το ίδιο θέμα από το βήμα της Βουλής, όπου τάχθηκε υπέρ των δικαιωμάτων των αντιεμβολιαστών ενώ έφτασε να υποστηρίζει επί της ουσίας η κυβέρνηση άφησε να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι από κορωνοϊό επειδή δεν φέρνει τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα από το εξωτερικό, παρότι αυτή δεν έχει εγκριθεί προς χρήση από τον ΕΜΑ. Εντύπωση προκάλεσε μάλιστα ότι αναφερόμενος στη θεραπεία αυτή χρησιμοποίησε α’ πληθυντικό («χωρίς να έχουν έρθει οι θεραπείες για τις οποίες φωνάζουμε») ενώ πρόκειται για δικό του επιχείρημα και όχι για επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο αυτό ξέσπασμά του και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, όπου εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε νέα ενόχληση στους συντρόφους του αφού ήταν ένα επίσημο άδειασμα στο κόμμα του και στον πρώην συνεργάτη του στο υπουργείο Υγείας και νυν αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό. Ο Ξανθός έχει, εμμέσως πλην σαφώς, απαντήσει πολλές φορές στις θέσεις του Πολάκη με παρεμβάσεις του όπως το άρθρο του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» όπου τάσσεται υπέρ της καθολικής εμβολιαστικής κάλυψης των ενηλίκων κι η πρόσφατη ανακοίνωσή του με την οποία ζήτησε «να τελειώνουμε με την ιστορία της επιστημονικής αμφισβήτησης».

Διόλου τυχαίο ήταν ότι στο θέμα των εμβολιασμών στάθηκε ιδιαίτερα και ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία που έδωσε κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ομιλία με αντιπολιτευτική κριτική σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης, έστειλε το μήνυμα ότι «ο μόνος τρόπος για να είμαστε ασφαλείς και να τελειώνουμε με αυτή την αποκρουστική επιχείρηση διχασμού είναι να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τους εαυτούς μας, να εμβολιαστούμε».

Αυτή θα είναι και η ρητορική που θα διατηρήσει όλο το επόμενο διάστημα, δηλαδή το σφυροκόπημα, από τη μια, της κυβέρνησης, των εξαγγελιών και του ύφους των ανακοινώσεών της και, από την άλλη, οι συνεχείς προτροπές στους πολίτες να συμμορφωθούν και να συμμετέχουν στο χτίσιμο της ανοσίας.

 

tanea.gr

Πηγή