«Άνθρακες» τα δώρα και τα χαρμόσυνα νέα για το ψευδοκράτος – FANTOMAS.GR

2021/07/20 at 2:12 ΠΜ 20/07/2021 NewsRoom

ελικά ούτε αναγνώριση του ψευδοκράτους από το Αζερμπαϊτζάν, ούτε κινήσεις στην Αμμόχωστο, ούτε αποκαλύψεις για το φυσικό αέριο δεν έφερε μαζί του ο Ερντογάν. Σε ομιλία του στην λεγόμενη «βουλή» του ψευδοκράτους, η οποία άρχισε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας αναφέρθηκε στο πώς θα χτίσει νέο «προεδρικό» μέγαρο και νέο κτήριο της «βουλής».

erdogan_cyprus_main

Δήλωσε ότι η «προεδρία» του ψευδοκράτους και το «κοινοβούλιο» δεν αρμόζουν στο «κράτος». «Τα νέα κτίρια θα κτιστούν σε γη που “ανήκει” στον τουρκικό κατοχικό στρατό, κοντά στον Άγιο Δομέτιο, μαζί με “εθνικό κήπο”», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Είναι έκφραση του να είσαι «κράτος», ανέφερε ο Ερντογάν που επανέλαβε ότι στηρίζει πλήρως την πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη για λύση δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών και επανέλαβε την πρότασή του για πραγματοποίηση Διεθνούς Φόρουμ για την ανατολική Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος είπε τα εξής: «είμαστε υπέρ της λύσης δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών. Γιατί εμείς περάσαμε 40 – 50 χρόνια με τα λόγια τους και δεν μπορέσαμε να έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πλέον αυτή η εποχή τέλειωσε, έκλεισε. Από δω και πέρα λύση δύο κυρίαρχων, ίσων κρατών. Το αφήγημα περί μειονότητας δεν το αποδεχόμαστε. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Ρωτήθηκε και για τα «καλά νέα» που θ’ ανακοινώσει και παρότρυνε τους δημοσιογράφους να περιμένουν την ομιλία του στη λεγόμενη «Βουλή» «γιατί αν το πω εδώ, η ομιλία μου θα πάει χαμένη».

Ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε ιστορική ευκαιρία την πρόταση που κατέθεσε στη Γενεύη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, λέγοντας ότι έδειξε έτσι στη διεθνή κοινότητα ποια είναι η πλευρά που είναι υπέρ της λύσης. «Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου σε όσους είναι υπέρ της λύσης. Η λύση στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βάση της πραγματικότητες στο νησί. Εάν υπάρχει μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών».

Να μην ξεχνάτε, συνέχισε, ότι παρά τις δυσκολίες το ψευδοκράτος είναι ένα «κράτος» που στέκεται στα δικά του πόδια. «Η δημοκρατία του διευρύνεται, η οικονομία του προχωρά στο μέλλον με σταθερά βήματα. Η Τουρκία και κάθε μέλος του τουρκικού λαού, όπως και χθες έτσι και σήμερα κι αύριο, θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους Τουρκοκύπριους».

Πηγή