Φωτιά στην Σταμάτα – Κοντά στα σπίτια οι φλόγες, εκκενώνεται ο οικισμός «Γαλήνη»

2021/07/27 at 12:10 ΜΜ 27/07/2021 NewsRoomΔασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής καίει, αυτή την ώρα, φωτιά που ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας του Δήμου Διονύσου, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν στα πέντε μποφόρ.
Αστυνομικοί στο Δήμο Διονύσου ζητούν από κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους. Ωστόσο κάποιοι το πράττουν και μόνοι τους, χωρίς κάποια εντολή.


Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, με την κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη. Το κύριο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Διόνυσο και Ροδόπολη, και φτάνει μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 άνδρες της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
 
Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής. Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.
Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».