Η Εθνική μπάσκετ δεν πάει Τόκιο

2021/07/05 at 8:09 ΠΜ 05/07/2021 NewsRoomΗ Εθνική Ελλάδας έμεινε… στη νίκη επί της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να υποταχθεί άνευ όρων στην Τσεχία, η οποία διέλυσε τη “γαλανόλευκη” με 97-72 στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά του Καναδά.
Οι Τσέχοι έκαναν… ό,τι ήθελαν στο παρκέ και προκρίθηκαν με περίπατο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σβήνοντας το γαλανόλευκο όνειρο της συμμετοχής σε ολυμπιακό τουρνουά μετά το 2008.
Το σύνολο του Ρικ Πιτίνο παρουσιάστηκε αγνώριστο, δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο κλίμα του αγώνα κι έχασε με κάτω τα χεριά, με το παιχνίδι να… τελειώνει από την τρίτη περίοδο, όταν οι Τσέχοι προηγήθηκαν με 27 πόντους (81-54).
Αναμφίβολα, πρόκειται για τη χειρότερη γαλανόλευκη εμφάνιση των τελευταίων ετών, με τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να παρουσιάζουν μία κάκιστη εικόνα σε άμυνα κι επίθεση και τους Τσέχους να τσεκάρουν δίκαια το εισιτήριο για το Τόκιο.
Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Άουντα με 20 πόντους. Ο Τσέχος, αν και λίγοι το περίμεναν, έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην ελληνική άμυνα, όντας ασταμάτητος. Εξαιρετικός ήταν ο Βέσελι με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα, ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Μπόχατσικ.
Ο καλύτερος παίκτης των Τσέχων, Τόμας Σατοράνσκι, δεν χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές κι έμεινε στους 12 πόντους.
Από την Εθνική Ελλάδας, διασώθηκαν οι Παπαγιάννης (14π.), Μήτογλου (12π.) και Λαρεντζάκης (12π.), ενώ πολύ μέτρια εμφάνιση έκαναν οι δύο πιο κομβικοί παίκτες της γαλανόλευκης, Νικ Καλάθης και Κώστας Σλούκας.