Κ. Ζαχαριάδης: «Η ΝΔ έχει επαναφέρει στη δημόσια διοίκηση τις χειρότερες πρακτικές του κομματικού κράτους του παρελθόντος»

2021/07/07 at 11:45 ΠΜ 07/07/2021 NewsRoom

 

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης – Τομεάρχης Εσωτερικών σχετικά με την Επιλογή Διοικήσεων στον Δημόσιο Τομέα.

Πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι βασικά χαρακτηριστικά των πεπραγμένων αυτής της κυβέρνησης αποτελούν η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με αμιγώς κομματικά και πελατειακά κριτήρια, παράκαμψη του ΑΣΕΠ, απευθείας τοποθετήσεις προϊσταμένων της διοίκησης χωρίς διαδικασία κρίσεων, εκτόξευση του αριθμού των μετακλητών και του σχετικού κόστους, προσχηματικές διαγωνιστικές διαδικασίες και απευθείας αναθέσεις σε αρεστούς και φίλους.

Παρόλα αυτά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης δήλωσε πρόσφατα στη Βουλή ότι ο νόμος για την επιλογή διοικήσεων του δημοσίου τομέα εφαρμόζεται κανονικά.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι η ΝΔ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό ομνύοντας προεκλογικά στην αριστεία και την αξιοκρατία ενώ στην πράξη έχει επαναφέρει στη δημόσια διοίκηση τις χειρότερες πρακτικές του κομματικού κράτους του παρελθόντος.

Ειδικά στη σημερινή ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, η χώρα χρειάζεται μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση που θα λειτουργεί με όρους αξιοκρατίας και διαφάνειας.