Κατσαφάδος (σε Κανάλι-1): Τα μέτρα προστασίας στο λιμάνι

2021/07/05 at 12:54 ΜΜ 05/07/2021 NewsRoomΣυζητήσεις με τον αρμόδιο Υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση, για αύξηση του ποσοστού επιδότησης σε επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Π.Ε. Πειραιά, στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου για την Αττική, αποκάλυψε πως έχει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος.
Ο Πειραιώτης πολιτικός παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο Κανάλι Ένα 90.4 και στην εκπομπή «Προπαντός ψυχραιμία», με τον Νίκο Μπαρδούνια. Ο κος. Κατσαφάδος άνοιξε τα χαρτιά του και εξέφρασε τις απόψεις του για τον Κορωνοϊό, τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του στα πλοία, ενώ έθιξε και πειραϊκά ζητήματα, προβαίνοντας σε… αποκαλύψεις.
Για τις συζητήσεις του με τον κ. Παπαθανάση, που διεξάγονται σε καλό κλίμα χωρίς όμως να έχει βγει ακόμη λευκός καπνός, ο Κώστας Κατσαφάδος δήλωσε ουσιαστικά πως με την αύξηση του ποσοστού επιδότησης θα διορθωθεί μια αδικία, αφού οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Αθήνα δεν έχουν τις ίδιες προοπτικές με αυτές που έχουν νησιά όπως είναι τα Κύθηρα.
Παράλληλα,  ο Υφυπουργός προέβλεψε πως το τραμ θα έρθει στο Πειραιά πολύ σύντομα για να κάνει τα δοκιμαστικά του δρομολόγια, ώστε αισίως να ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία του στα τέλη του Αυγούστου, με τα σύγχρονα βαγόνια που έχει προμηθευτεί το ελληνικό δημόσιο. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο και τις δεσμεύσεις του Υπουργού Μεταφορών, το Μετρό θα «πιάσει λιμάνι» το καλοκαίρι του 2022, με τα έργα προς το παρόν να βρίσκονται σε καλύτερο σημείο απ’ ότι προβλεπόταν.
Ο Κορωνοϊός και τα μέτρα προστασίας στα πλοία.
Στο μέτωπο της Πανδημίας, ο Κ. Κατσαφάδος επανέλαβε πως η μόνη προστασία από τον ιό είναι ο εμβολιασμός, τονίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των πολιτών. Όσο για τους λεγόμενους «δικαιωματιστές», ο Υφυπουργός υπενθύμισε πως αυτοί έχουν και υποχρεώσεις, καλώντας τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να φανούν υπεύθυνοι.
Ο κος. Κατσαφάδος, παράλληλα, υπεραμύνθηκε των τελευταίων πρωτοβουλιών που έλαβε η κυβέρνηση, οι οποίες αφορούν τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, λέγοντας πως το κυβερνητικό επιτελείο και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχει δείξει πως διαθέτει διαπραγματευτικά όρια με την κοινωνία. Ωστόσο, παρά τη διαλλακτικότητα που επιδεικνύει, πρέπει να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις.
Ακόμη, στο ερώτημα που του τέθηκε για τα μέτρα προστασίας από το Κορωνοϊό στην ακτοπλοΐα, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, ο Κ. Κατσαφάδος υπογράμμισε αρχικά πως τα πλοία δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού. Στη συνέχεια τόνισε πως τα μέτρα τηρούνται στο ακέραιο, κάτι που πηγάζει από την καλή θέληση των πολιτών και την αποτελεσματικότητα του προσωπικού. Τα ίδια ισχύoυν και για την κρουαζιέρα, στην οποία τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο από το λιμάνι εκκίνησης (home port). Όμως, όπως ο ίδιος είπε, «δεν μπορούμε να έχουμε έναν λιμενικό για κάθε πολίτη».