MΣε ύφεση όλες οι πυρκαγιές – Σύλληψη 57χρονου για την πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας

2021/07/11 at 9:28 ΠΜ 11/07/2021 NewsRoomΆνδρας ηλικίας 57 ετών συνελήφθη χθες, 10 Ιουλίου 2021, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού στην αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι, Στύρων Ευβοίας, που προκάλεσε συναγερμό στον μηχανισμό πυρόσβεσης και έκαψε σημαντική έκταση καλλιεργούμενης και δασικής περιοχής.
Πρόκειται για ένα αγρότη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πήγε να βάλει μπροστά ένα φορτηγάκι, αλλά από σπίθες που πετάχτηκαν από την εξάτμιση άρπαξαν φωτιά χόρτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά.
Ο 57χρονος θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα.
Η πυρκαγιά στα Στύρα είναι σε ύφεση, έχει οροθετηθεί και δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.
Σε ύφεση είναι και όλες οι υπόλοιπες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες και συγκεκριμένα στον Βαρνάβα Αττικής, στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο.
Μέχρι και αυτή την ώρα δεν επιχειρούν εναέρια μέσα, αλλά παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις και καταβάλουν προσπάθειες να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο πριν το μεσημέρι, καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.
Πριν από λίγη ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον Βαρνάβα Αττικής, ενώ από τη νύχτα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία που είχε διακοπεί και στον Ασπρόπυργο.