«Ο Πειραιάς στην Επανάσταση του ‘21» από το Κανάλι 1

2021/07/05 at 2:28 ΜΜ 05/07/2021 NewsRoomΜε αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στο γενικότερο πλαίσιο των εορτασμών σε ολόκληρη τη χώρα, η Διοίκηση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά προχώρησε στην έκδοση του επετειακού ιστορικού συγγράμματος «Ο Πειραιάς στην Επανάσταση του ‘21» του συγγραφέα-ιστορικού ερευνητή, Στέφανου Μίλεση.
 
Το σύνολο των αντιτύπων  θα διανεμηθεί δωρεάν στις διευθύνσεις όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους πολιτιστικούς φορείς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης, καθώς και στις βιβλιοθήκες, στις πανεπιστημιακές σχολές και στα ιδρύματα του Πειραιά. Επίσης, θα διανεμηθούν στο σύνολο της πολιτικής, πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας της χώρας.
 
Παράλληλα, ένας αριθμός αντιτύπων θα διατεθεί δωρεάν μέσω κλήρωσης, στην οποία οι δημότες μπορούν να συμμετέχουν μέσα από την ιστοσελίδα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (www.kanaliena.gr). Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσα από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Καναλιού Ένα στις 03 Σεπτεμβρίου 2021.
 
Η Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά-το ιστορικό ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90.4FM – λίγο πριν συμπληρώσει 35 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας ως φορέας ενημέρωσης και πολιτισμού, παραδίδει στο κοινό το βιβλίο «Ο Πειραιάς στην Επανάσταση του ‘21» φιλοδοξώντας να αποτελέσει «κτήμα εις αεί» των Πειραιωτών, αλλά και όλων των Ελλήνων.
 
Η πρώτη μας αυτή εκδοτική πρωτοβουλία επιβάλλεται από την ιστορία, τις θυσίες, τα λάθη του παρελθόντος και την υποχρέωση που έχουμε ως λαός να διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα της ιστορικής μας μνήμης.