Οικονόμου: Πάνω από 4.000 οι εμβολιασμένοι στις φυλακές

2021/07/23 at 5:12 ΜΜ 23/07/2021 NewsRoom

Αισιόδοξο είναι το μήνυμα που πέρασε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος σε συζήτηση με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, απάντησε πως στους 6.000 ανθρώπους που έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν, οι 4.152 ήδη έχουν λάβει την μία ή τις δύο δόσεις.

«Προχωράμε αρκετά καλά, σταθερά και δίχως ιδιαίτερα προβλήματα με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στις ελληνικές φυλακές»

«Με βάση και τα χθεσινά στοιχεία από τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας έχουμε προχωρήσει σημαντικά στο θέμα του εμβολιασμού τόσο για τους κρατούμενους όσο και για τους υπαλλήλους στα σωφρονιστικά καταστήματα. Μέχρι και χθες είχαμε 4.152 εμβολιασμένους από ένα σύνολο περίπου 6.000 ατόμων που έχουν ζητήσει σε πρώτη φάση να εμβολιαστούν».

Ο κ. Λ. Οικονόμου είπε ότι «θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ήταν μία ομάδα εργαζομένων η οποία από την αρχή στη συντριπτική της πλειοψηφία ζητούσε να εμβολιαστεί και εμείς προωθήσαμε τα αιτήματά τους στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά τις προτεραιότητες τις καθορίζει η Εθνική Επιτροπή με τα δικά της επιστημονικά κριτήρια».

 

 Post Views:
6

Πηγή

Πηγή