Παρέμβαση Μπουτσικάκη για τις φωτιές στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στο Μαντράκι της Ύδρας

2021/07/08 at 5:46 ΜΜ 08/07/2021 NewsRoomΟ Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα και Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορικά με τις φωτιές στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στο Μαντράκι της Ύδρας.
 
Για τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί, ο κ. Μπουτσικάκης επικαλείται σχετικό δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται ότι μέσα στις φλόγες βρίσκονται ήδη κτήματα συμπολιτών μας.
 
Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, πλήθος συμπολιτών μας από την Ύδρα καταγγέλλουν ότι η προηγούμενη φωτιά που ξέσπασε πριν από 18 ημέρες στην πραγματικότητα σιγοκαίει όλο αυτό το διάστημα και ευλόγως διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία και την αποπνικτική κατάσταση που δημιουργεί ο τοξικός αέρας από την καύση των πλαστικών και άλλων σκουπιδιών.
 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι για την παράνομη χωματερή του νησιού επιβλήθηκαν πρόσφατα και διοικητικές κυρώσεις στο Δήμο Ύδρας από την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Μπουτσικάκης ζητεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, ώστε αφενός να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και την περιουσία των νησιωτών μας και αφετέρου να ελεγχθούν οι τοπικές αρχές ως προς την άσκηση των νόμιμων καθηκόντων τους.