Πλεύρης : Εαν έκανε Υπουργός της ΝΔ ότι ο Παππάς θα τον είχαν κρεμάσει στο Σύνταγμα

2021/07/15 at 12:50 ΜΜ 15/07/2021 NewsRoom 
 
«Στην υπόθεση του Νίκου Παππά κάναμε τη δουλειά μας, όχι ως εντεταλμένοι, δε θέλαμε τη πολιτική του εξόντωση. Αν στη θέση του ήταν υπουργός της ΝΔ, οι βουλευτές του Σύριζα θα τον είχαν κρεμάσει στο Σύνταγμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Πλεύρης μιλώντας στους δημοσιογράφους Χάρη Παυλίδη και Ιωάννα Μάζη στο Κανάλι Ένα 90,4.  Κατηγόρησε τους βουλευτές του Σύριζα ότι βουτάνε μέσα στη λάσπη και τον βούρκο και παρόλο που τρώνε «σφαλιάρες» κατά ριπάς από τη δικαιοσύνη συνεχίζουν να συκοφαντούν γιατί η φύση τους στηρίζεται στο ψέμα. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως «πολλές φορές είμαστε περισσότερο της αστικής ευγένειας από ότι πρέπει απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που δολοφονούν χαρακτήρες».
 
Την ίδια ώρα τόνισε ότι «αισθανόμαστε περήφανοι διότι βάσει του Συντάγματος αναλάβαμε να ελέγξουμε έναν προβεβλημένο υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης και τον κρίναμε αμιγώς με τα στοιχεία που υπήρχαν. Για αυτό το λόγο δεν τον παραπέμψαμε για ένα πολύ σοβαρό αδίκημα που ήταν το κακούργημα της δωροδοκίας αλλά μόνο για το πλημμέλημα» είπε ο κ. Πλεύρης. «Παρόλο που υπήρχαν στοιχεία και για τη δωροδοκία, είπαμε ότι τα στοιχεία που βασίζονται μόνο σε μαρτυρίες δεν είναι ικανά για εμάς να στείλουμε έναν άνθρωπο στο Ειδικό Δικαστήριο. Τα άλλα όμως στοιχεία, για τα μηνύματα και τις εντολές που έδινε στον κ. Καλογρίτσα για το πώς θα στηθεί το κανάλι και πως θα άνοιγε την εφημερίδα έπρεπε να τα λάβουμε υπόψη μας» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.
Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως ζητούσε από τα μέλη των προκαταρκτικών και εξεταστικών επιτροπών του Σύριζα να στέλνουν διώξεις από τη βουλή σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία είχαν αθωωθεί. Για την υπόθεση Νοβάρτις επισήμανε ότι από τα δέκα πρόσωπα που ελέγχονται, τα επτά έχουν αρχειοθετηθεί, άρα πρέπει ο κ. Τσίπρας να ζητήσει συγνώμη. «Αυτό σημαίνει ότι όσα έλεγαν οι του Σύριζα, ήταν ψέματα και συκοφαντίες με κεντρική καθοδήγηση του τότε Μαξίμου ενώ ελέγχεται και υπουργός, ότι όχι απλώς κατηύθυνε αλλά έκανε και συγκεκριμένες πράξεις  που θα κριθεί από τη δικαιοσύνη» κατέληξε ο κ. Πλεύρης.