Στις 27 Ιουλίου η πρόταση Χατζηδάκη για τον κατώτατο μισθό

2021/07/14 at 11:45 ΠΜ 14/07/2021 NewsRoom

Η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά, το βασικό είναι να περάσει το μήνυμα πως όποιος είναι σε αναστολή, είναι σε αναστολή, ότι και να πούμε για τα ασφάλιστρα από τη στιγμή που δεν θα πληρώνεται, είναι δευτερεύον σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο BLUE SKY  και στην εκπομπή Παρεμβάσεις, με τον Σωτήρη Ξενάκη  για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν και αφορούν κατηγορίες εργαζομένων που είναι ανεμβολίαστοι.
Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως υπάρχουν διιστάμενες απόψεις, οι εργοδότες, η ΓΣΕΕ, η τράπεζα της Ελλάδος κ.ο.κ. που προτείνουν είτε πάγωμα είτε αύξηση.
 Θα τα λάβουμε όλα υπόψη μας, και στις 27 Ιουλίου θα υποβάλω στο υπουργικό συμβούλιο εισήγηση – δήλωσε, προκειμένου να ληφθεί μία απόφαση.
 Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ταχύτητα απονομής των συντάξεων – και πως αυτή θα επιτευχθεί, αλλά και τη συνέχιση των επισκεψεων του σε υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, ώστε όπως ανέφερε, να δείξουμε ότι είμαστε δίπλα τους, αλλά και ότι έχουμε απαιτήσεις από τις υπηρεσίες.

https://www.youtube.com/watch?v=6TWTbJMeOTo