ΣΥΡΙΖΑ: Παρά τις προειδοποιήσεις, το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη κοιμόταν και πάλι

2021/07/28 at 9:03 ΠΜ 28/07/2021 NewsRoom

Ανακοίνωση
του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη
KO ΣΥΡΙΖΑ,
Χρήστου Σπίρτζη,
της αναπληρώτριας Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη
και του αναπληρωτή Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανού


Αθήνα, 28 Ιουλίου 2
0211


Παρά τις προειδοποιήσεις για τον καύσωνα, το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη κοιμόταν και πάλι

  • Καθυστέρηση επέμβασης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
  • Καθυστερημένο μήνυμα από το 112
  • Ακαθάριστα κλαριά και πεσμένα δέντρα από την κακοκαιρία «Μήδεια», πριν από πέντε μήνες

Δεν κοιμόταν, όμως, στις άδειες Λατομείων στον Διόνυσο, που έδρασε με πρωτόγνωρες ταχύτητες

Η φωτιά που προξένησε ανυπολόγιστες καταστροφές σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο είναι μία ακόμη απόδειξη της απόλυτης ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δράσει με σχέδιο και αποτελεσματικότητα ώστε να προστατεύσει τους πολίτες, παρά τις προειδοποιήσεις για τον καύσωνα. Είναι η απόδειξη της επικοινωνιακής φούσκας της δήθεν αναδιοργάνωσης της Πολιτικής Προστασίας και της πραγματικής αποδιοργάνωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του συντονισμού των αρμόδιων φορέων.
Η ίδια περιοχή είχε πληγεί βάναυσα και τον χειμώνα από την κακοκαιρία, με τους κάτοικους να καταγγέλλουν και τότε ότι έπεσαν θύμα του επιτελικού μπάχαλου της απούσας κυβέρνησης. Από τον Φεβρουάριο του 2021 έχουν περάσει πέντε μήνες και παρότι υπήρχαν οι προβλέψεις των επιστημόνων για ένα ακόμη δύσκολο από φυσικά φαινόμενα καλοκαίρι, η περιοχή δεν καθαρίστηκε ποτέ από τα διάσπαρτα υλικά που άφησε πίσω της ο χιονιάς.
Το αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής ολιγωρίας το βιώσαν οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να τυλίγονται στις φλόγες.
Οι καταγγελίες των πολιτών για καθυστερημένη επέμβαση της Πυροσβεστικής, καθυστέρηση η οποία επέτρεψε στη φωτιά να πάρει μεγάλες διαστάσεις, η καθυστέρηση αποστολής sms από το 112 αλλά και οι καταγγελίες που κάνουν λόγο για έλλειψη συντονισμού δεν πρέπει να μείνουν για μια ακόμη φορά αναπάντητες ή να καλυφθούν από επικοινωνιακής λογικής δηλώσεις.
Δεν έδειξε όμως την ίδια ολιγωρία η κυβέρνηση στις καταστροφικές αδειοδοτήσεις λατομείων στο Διόνυσο, που όλα κινήθηκαν με εκπληκτική ταχύτατα.
Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη λειτουργεί ταχύτατα για συγκεκριμένα συμφέροντα και ολιγωρεί για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.
Δύο χρόνια τώρα, σε κάθε φυσική καταστροφή η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απούσα ενώ αφήνει τους πληγέντες χωρίς στήριξη.
Είναι δεδομένο ότι οι πληγέντες συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες στο Δήμο Διονύσου, πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει επιτέλους κάποτε να μάθει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.