Τάσος Γαϊτάνης: “Μέριμνα της κυβέρνησης η προστασία της υγείας όλων των πολιτών”

2021/07/14 at 2:16 ΜΜ 14/07/2021 NewsRoomΓια το ζήτημα του εμβολιασμού και της υποχρεωτικότητας σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, μίλησε ο κ. Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9 και στους δημοσιογράφους Ν. Παναγιωτόπουλο και Γ. Σμυρνή.
 
Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε: «δεν υπάρχει θέμα απολύσεων για τους εργαζόμενους», διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση αναφέρθηκε σε χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών μέχρι τη στιγμή που θα εμβολιαστούν. Παράλληλα εξήγησε ότι είναι εφικτό να καταφέρουμε να πιάσουμε τον απαιτούμενο στόχο της υγειονομικής θωράκισης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και πρόσθεσε ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να καταλάβουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.
 
Αναφορικά με τις αιτιάσεις τις αντιπολίτευσης περί διχασμού των πολιτών, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι δεν υπάρχει διχασμός από την πλευρά της κυβέρνηση. Αντίθετα, υποστήριξε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει την υγεία όλων των ανθρώπων, όπως έχει την υποχρέωση να κάνει, ακόμα και αυτών που αρνούνται για την ώρα να εμβολιαστούν.
 
Ενώ πρόσθεσε ότι αν κάποιος βρίσκεται σε βέρτιγκο και κάνει αναδιπλώσεις για το θέμα του εμβολιασμού είναι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. «Από τη μία κάνουν λόγο για “βούρδουλα” και από την άλλη κάνουν έκκληση υπέρ της τήρησης των μέτρων, αλλά μιλάνε και για διχασμό», σημείωσε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί από τη μία ο κ. Πολάκης να δηλώνει όσα δηλώνει εναντίον του εμβολίου και ο κ. Τσίπρας να λέει ότι το κόμμα του είναι υπέρ του εμβολιασμού. Θα πρέπει αυτές οι περιπτώσεις να απομονωθούν.
 
Κατέληξε λέγοντας ότι ο εμβολιασμός είναι επιστημονικό θέμα και όχι πολιτικό. Και διευκρίνισε ότι δεν εμβολιαζόμαστε επειδή το λέει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά επειδή το συστήνουν οι επιστήμονες.