Τάσος Γαϊτάνης: «Ο εμβολιασμός δεν είναι πολιτικό αλλά επιστημονικό ζήτημα»

2021/07/05 at 2:38 ΜΜ 05/07/2021 NewsRoomΓια το ζήτημα του εμβολιασμού μίλησε ο κ. Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στα Παραπολιτικά 90,1, στην εκπομπή «Mea Culpa» και το δημοσιογράφο Κων/νο Μπογδάνο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή, γι’ αυτό το λόγο συνιστά στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το μόνο όπλο που έχουμε, δηλαδή το εμβόλιο. Σημείωσε δε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως αυτό λειτουργεί και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να προστατευθούμε από τον κορωνοϊό.
Αναφερόμενος στις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται για τους περιορισμούς που υπόκεινται από σήμερα οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε πως αυτό είναι υποχρεωτικό για να διασφαλιστεί η δική τους υγεία και θα πρέπει να υπόκειται σε κάποιους περιορισμούς όπως για παράδειγμα να κάνουν πιο συχνά διαγνωστικά τεστ.
Διευκρίνισε, επίσης, ότι υπάρχουν σήμερα πολίτες που εξακολουθούν να προβληματίζονται προκειμένου να εμβολιαστούν και ίσως χρειάζονται περισσότερες απαντήσεις στους προβληματισμούς που έχουν. Καταλήγοντας, επισήμανε ότι σήμερα έχουμε να διαχειριστούμε μια υγειονομική πανδημία και δεν προκύπτει κάποιο ζήτημα διχασμού των πολιτών. Ο εμβολιασμός δεν είναι πολιτικό, αλλά επιστημονικό ζήτημα, σχολίασε ο κ. Γαϊτάνης χαρακτηριστικά.