Τι ισχύει για αναστολές συμβάσεων και «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Αύγουστο

2021/07/31 at 11:52 ΠΜ 31/07/2021 NewsRoomΝέο περιορισμό των δικαιούχων επιχειρήσεων που μπορούν να εντάξουν τους εργαζομένους τους στο μέτρο της αναστολής των συμβάσεων, προβλέπει σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, ενώ καθορίζεται και ο οδικός χάρτης για τον μηχανισμό “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.
Ειδικότερα, σε αναστολή συμβάσεων εργασίας μπορούν να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις-εργοδότες στους κλάδους οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους, υπηρεσίες παιδοτόπου και υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις. Προϋπόθεση είναι η πρόσληψη του εργαζομένου έως τις 31/03/2021, ενώ οι σχετικές δηλώσεις θα γίνουν το χρονικό διάστημα 1-3 Αυγούστου. Από τις 4 Αυγούστου οι επιχειρήσεις – εργοδότες να μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων.
Εξάλλου, απο΄την 1η έως την 31η Αυγούστου, θα μπορούν οι εργοδότες να δηλώσουν τους εργαζομένους στον μηχανισμό “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” για τον τρέχοντα μήνα, ενώ στο χρονικό διάστημα από 2-20 Αυγούστου, πρέπει να δηλωθούν οι εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στον μηχανισμό τον Ιούλιο (Β΄ φάση).