Βίντεο: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής

2021/07/10 at 2:15 ΜΜ 10/07/2021 NewsRoomΠυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής αλλά και στο Πάτημα Ελευσίνας. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις.
Συγκεκριμένα στον Βαρνάβα ξέσπασε στις 11:10 το πρωί σε δασική έκταση και για να μην περάσει σε κατοικημένη περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. Ειδικότερα για την κατάσβεσή της επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα αλλά και εθελοντές, και συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη. Η φωτιά δεν απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένη περιοχή, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την ελέγξουν άμεσα ώστε να μην περάσει σε κατοικίες, όμως οι άνεμοι 4-5 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Ο δήμαρχος Μαραθώνας Στέλιος Τσίρκας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το έργο κατάσβεσης είναι δύσκολο από τις επίγειες δυνάμεις καθώς είναι σε δύσβατο σημείο η πυρκαγιά και μόνο οι εναέριες δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν. Παράλληλα, οι άνεμοι 4-5 μποφόρ κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή υπάρχουν αγροικίες όπως είπε ο κ. Τσίρκας, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν ειδοποιηθεί και έχουν απομακρυνθεί. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είπε ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Πάτημα Ελευσίνας, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα ήταν άμεση η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ertnews.gr