Ξέφρενα πάρτι σε βίλες χωρίς μέτρα προστασίας (βίντεο)

2021/07/10 at 3:57 ΜΜ 10/07/2021 NewsRoomΤην ώρα που οι επιχειρηματίες της εστίασης βρίσκονται ακόμη μία φορά αντιμέτωποι με αυστηρά περιοριστικά μέτρα και σοβαρά πρόστιμα, τα πάρτι στη Μύκονο καλά κρατούν.
Όπως αποδεικνύεται από τα βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το in.gr, νέοι διασκεδάζουν σε παράνομα πάρτι σε βίλες στη Μύκονο, όρθιοι, την ώρα που όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση οι χώροι εστίασης μπορούν να φιλοξενήσουν μόνον καθήμενους.
Όπως φαίνεται μάσκες και αποστάσεις είναι λέξεις άγνωστες, σαν να μην υπάρχει κοροναϊός. Η μουσική στη διαπασών, το αλκοόλ άφθονο και ο ένας πάνω στον άλλον.

Στη Μύκονο οι επιχειρηματίες είναι εξοργισμένοι με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενώ επισημαίνουν ότι αγνοεί τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους να αντιμετωπιστούν οι παράνομες δράσεις με τα πάρτυ που διοργανώνουν σε βίλες μη νόμιμοι επιχειρηματίες από τα οποία θησαυρίζουν ενώ αδιαφορούν ταυτόχορνα για τους υγιεινομικούς κανόνες.

Αντιδρούν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου

Με ανοικτή κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς τα δύο σωματεία των επιχειρηματιών της Μυκόνου, ΣΕΔΕΜ και ΣΕΕΧΩΜ εκφράζουν την αγανάκτησή τους και προειδοποιούν με δυναμικές αντιδράσεις. Στην επιστολή αναφέρουν πως «με ένα «φιρμάνι» διαγράφετε τον τουρισμό και τους επιχειρηματίες της Μυκόνου» και σημειώνουν την αδιαφορία της Πολιτείας να λάβει μέτρα για τα παράνομα πάρτυ.
Η ανοικτή επιστολή
«Με τεράστια έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για την λειτουργία της εστίασης οι οποίες τελικά στοχοποιούν τις επιχειρήσεις μας ως υπαίτιες για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.
Είναι τουλάχιστον αδιανόητο μία κυβέρνηση – υποτίθεται φιλική προς την επιχειρηματικότητα- αντί να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα να αποφασίζει την επιβολή εξοντωτικών προστίμων και ποινών επειδή κάποιος πελάτης θα είναι όρθιος στο τραπέζι του ή επειδή θα κάνει το αποτρόπαιο “έγκλημα” να χορέψει όταν ακούσει μουσική.
Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως είναι δυνατόν μια κυβέρνηση δημοκρατική που σέβεται το θεσμό της δικαιοσύνης να αποφασίζει ότι θα μπορεί να κλείσει μαγαζιά με μοναδικό πειστήριο κάποιο video σε social media που υποτίθεται θα απεικονίζει όρθιους πελάτες…
Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως δεν έχετε τη στοιχειώδη ικανότητα να συνειδητοποιήσετε  ότι όσο περιορίζετε και ακρωτηριάζετε τη νόμιμη διασκέδαση με μέτρα ανεφάρμοστα και παράλογα τόσο θα φουντώνουν τα παράνομα πάρτυ στις βίλες που παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας εξακολουθείτε να τα προστατεύετε ως κόρη οφθαλμού πριμοδοτώντας έτσι την παραοικονομία, την παραβατικότητα και τη μετάδοση του ιού.
Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως μας ζητήσατε να εμβολιαστούμε σε τεράστιο ποσοστό μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδος και τώρα προστατεύετε τους ανεμβολίαστους τιμωρώντας εμάς και βάζοντας μας στο ίδιο τσουβάλι με περιοχές που κυριαρχούν οι αρνητές του εμβολίου.
Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσατε το σχέδιο σας για αμιγείς και μικτούς χώρους και εμείς προσλάβαμε προσωπικό και ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε, ο καθένας μας, με τις δικές του επιλογές , όπως τις ορίσατε. Και τώρα αντί να βελτιώσετε το σχέδιο σας στις νέες συνθήκες, ανατρέπετε τα πάντα.
Ανατρέπετε τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων για μία ακόμη φροά , των προγραμματισμό των τουριστών αγνοώντας τις λύσεις που υπάρχουν ή που μπορούν να διαμορφωθούν.
Με ένα φιρμάνι διαγράφετε τον τουρισμό και τους επιχειρηματίες της Μυκόνου.
Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι υπουργοί,
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ Κ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.
Τα μέτρα που ανακοινώσατε μας οδηγούν χωρίς σχέδιο στην καταστροφή στο μέσο της τουριστικής περιόδου, που μόλις άρχιζε να ανεβαίνει.
Μας κόβουν τα πόδια κ μαζί με εμάς υπονομεύουν το μέλλον όλης της οικονομίας, του νησιού, και του brand της Μυκόνου, αν όχι όλης της Ελλάδας
ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΚΑΙ  ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΑΜΕ
ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΜΕ, ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΕΜΑΤΟ ΡΙΣΚΑ, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ !
 

 
 
 
 
 
 
Πηγή in.gr