Που κόλλησε το δικαστικό συμβούλιο για τον Παππά

2021/08/02 at 5:30 ΜΜ 02/08/2021 NewsRoomΠρόβλημα ανέκυψε κατά τη συγκρότηση του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών που θα χειριστεί την υπόθεση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, καθώς κατά την πρώτη συνεδρίασή του κατατέθηκαν ενστάσεις από μέλη του που έχουν κληρωθεί ήδη και ως μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου στην υπόθεση της Novartis.
Όπως είναι γνωστό, η Ολομέλεια της Βουλής άσκησε δίωξη σε βάρος του Νίκου Παππά για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της “παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή”, μετά τις σε βάρος του καταγγελίες από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.
Στη συνέχεια από τη Βουλή κληρώθηκαν από τα μέλη του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, όπως και του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση του Νίκου Παππά.
Το Δικαστικό Συμβούλιο συνήλθε και πρόεδρος αναδείχθηκε η Μαρία Μουλιανιτάκη, ενώ οι ενστάσεις των δύο μελών του, θα εξεταστούν μέσα στην εβδομάδα.
Το θέμα που έχει ανακύψει είναι ότι η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου που κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Νίκου Παππά, έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis.
Ακόμη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει κληρωθεί αναπληρωματικός εισαγγελέας, τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά.
Παν. Τσιμπούκης